Bjelasički maraton 2017: Kolšinac popravio rekord staze za 54 minuta

“Cilj manifestacije je bio promocija i afirmacija sportskog duha i kulture, popularizacija zimskih ekstremnih sportova, kao i proširivanje i obogaćivanje zimske turističke ponude"
159 pregleda 2 komentar(a)
Bjelasički maraton, Foto: Privatna arhiva
Bjelasički maraton, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.02.2017. 15:59h

Apsolutni pobjednik ovogodišnje manifestacije “3rd Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2017” je Kolašinac Željko Pejović, koji je popravio rekord staze za 54 minuta. Trka u turno skijanju se odvijala na stazi dugoj 19 km, koju je Pejović prešao za dva sata 42 minuta i dvije sekunde. U toj kategoriji drugo mjesto zauzeo je Dušan Bazić iz Srbije, dok trećeplasirani Marko Rešetar, član Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore”.

U disciplini krplje, u kategoriji žene pobijedila je Milena Mijatović, drugoplasirana je bila Aleksandra Zečević, članica PK “Vjeverica” iz Kotora, dok je treće mjesto zauzela Jelena Čvorović. U toj disciplini najuspješniji muškarac bio je Dragan Jašović iz kolašiskog PK “Bjelasica”, drugo mjesto osvojio je Igor Tapušković, a treće prošlogodišnji pobjednik, Ratko Vlahović iz PK “Bjelasica”.

U disciplini nordijske skije, pobijedio je Dragutin Vuković član PK “Bjelasica”, drugoplasirani je bio njegov klupski drug Željko Rondović, a treće mjesto zauzeo je njihov sugrađanin Božidar Kovijanić.

“Cilj manifestacije je bio promocija i afirmacija sportskog duha i kulture, popularizacija zimskih ekstremnih sportova, kao i proširivanje i obogaćivanje zimske turističke ponude. Učesnici trke su doživjeli nezaboravnu avanturu na sniježnim prostranstvima Bjelasice, a konstantna magla i povremena mećava trci su davali posebnu draž”, kazao je Dragan Bulatović, predsjednik PK “Visokogorci”, koji je organizator zimske avatuističke trke “Bjelasički maraton”.

On je uvjeren da će ta manifestacija u narednom periodu prerasti u jedanu od najznačajnijih sportskih i turističkih manifestacija u regionu. Ove godine u maratonu je učestvovalo 47 takmičarki i takmičara, koji su se nadmetatali u tri discipline.

“3rd Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2017” podržali su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Opština Kolašin, Grawe osiguranje, Aquapark Budva, Turistička organizacija Kolašin, Planinarski savez Crne Gore, Ski centar “Kolašin 1450”, Turistička agencija Explorer, Avanturistički park “Gorica”, Društvo prijatelja Kolašina, Crveni krst, Turistička agencija “Eco-tours”, Planinarski klub “Bjelasica”, Apartmani LUX, BLT prevoz Podgorica, Nacionalni biro osiguravača Crne Gore, i Dizajn studio “Radna soba”.

Bonus video: