Bošković: Anđić neće biti direktor podgoričke Gimnazije

Bošković nije odgovorio na pitanje Branke Bošnjak (DF) da li sadašnji direktor Radiša Šćekić odlazi u diplomatiju
569 pregleda 9 komentar(a)
Miomir Anđić, Foto: Zoran Đurić
Miomir Anđić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.07.2015. 20:04h

Aktuelni savjetnik za gimnazije u Ministarstvu prosvjete Miomir Anđić sigurno neće biti direktor podgoričke Gimnazije “Slobodan Škerović”, poručio je juče ministar prosvjete Predrag Bošković u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanice DF Branke Bošnjak.

Bošnjak je pitala Boškovića šta će uraditi da spriječi degradiranje podgoričke Gimnazije, stvaranje VIP odjeljenja, te da li je u skladu sa zakonima da gimnazijalac, koji je zbog šest jedinica ponavljao razred, nekoliko dana nakon toga položi sve predmete i ponovo bude redovan đak. Ona za stanje u gimnaziji krivi aktuelnog direktora Radišu Šćekića.

Bošnjak je pitala ministra Boškovića da li su istinite nezvaničnih informacija da će Šćekić uskoro preći u diplomatiju, a da će ga na mjestu direktora Gimnazije zamijeniti bivši prosvjetni inspektor Anđić.

“Anđić sigurno neće biti direktor Gimnazije. Ne slušajte priče po kuloarima”, poručio je Bošković, ne komentarišući mogućnost da Šćekić ode u diplomatiju.

Bošković je od Bošnjak tražio da mu saopšti nakon sjednice ime učenika “koji je istovremeno ima status vanrednog i redovnog đaka, jer ako je to istina, onda se radi o kršenju zakona”.

Odgovarajući na dio pitanja koji se odnosi na VIP odjeljenja, neuslovnu zgradu i toalete sa čučavcima, kršenje, te to što su roditelji učenika istovremeno i donatori NVO “Prijatelji gimnazije”, ministar je kazao da je u cilju unapređenja tog segmenta obrazovanja donešena nova strategija.

”U jednom dijelu sam saglasan sa vama. Gimnazija nije ostvarila onaj kvalitet koji se od nje očekivao. Zbog toga smo ovu strategiju i donijeli”.

Podsjetio je da je u martu posjetio odjeljenje čiji su se đaci žalili na visoke kriterijume nastavnika, te da je od njih dobio više informacija nego u Ministarstvu.

“Dobio sam informaciju da se radi o nejednakim kriterijumima, te da nastavnici ne insistiraju na idejama i znanju, već na memorisanju”, objasnio je ministar i obećao da će to promijeniti.

Šćekić: Koliko znam, još sam direktor

Direktor Gimnazija Radiša Šćekić kazao je “Vijestima” da ga “raduje to što neki ljudi dobro misle o meni i vjeruju u moje kvalitete”.

“Koliko ja znam, ja sam i dalje direktor Gimnazije”, poručio je Šćekić.

Dodao je da će to sigurno i ostati do kraja mandata.

Bonus video: