Budva: Gosti zbog radova na gradilištima napuštaju smještaj

Odlukom gradonačelnika građevinska sezona u Budvi produžena do 1. juna, što smeta pristiglim gostima
203 pregleda 14 komentar(a)
Budva gradilišta, Foto: Vuk Lajović
Budva gradilišta, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.05.2015. 19:15h

Iako je turistička sezona uveliko počela a gosti pistižu u Budvu, građevinska sezona ne jenjava, a najaktivniji radovi izvode se u najelitnijim zonama.

Opština je u prvoj građevinskoj zoni, koja obuhvata pojas ispod Jadranske magistrale, produžila 15 dana građevinsku sezonu do 1. juna. Turistički radnici i mještni koji žive od turizma, ogorčeni su jer već im gosti napuštaju smještaj. Najgora situacija je u Gospoštini, gdje uz hotel “Avala” niče stambena zgrada, a radovi koji se izvode i do 23 časa, velike građevnske mašine, betonjerke, buka, prašina, neke su od kritika koji su osvanule na najpopularnijem sajtu za rezervaciju smještaja booking.com, koje su ostavili inostrani gosti pošto su napustili Budvu.

U pismu dostavljenom gradonačelniku Lazaru Rađenoviću, mještani strahuju da se rok građevnske sezone ne produži nakon 1. juna, što bi dovelo u kolaps turističku sezonu.

“Građevinska sezona je trebalo da bude zvršena do 15. maja. Gosti koji dolaze u ovom periodu su suočeni sa intenzivnom izgradnjom što na njihov boravak u ovim turističkim objektima ostavlja izuzetno loš utisak, bitno remeti boravak izazivajući negativne komentare i proteste uz odštete koje se mogu vrlo brzo očekivati. Postavljamo pitanje čiji je ovo interes?”, navodi se u pismu koje potpisuju turistički radnici.

Oni upozoravaju da su direktno ugrožni izgradnjom dva objekta u blizini “Avale”.

“Svakoga dana ispred naših kuća i hotela “Avala” su mikseri, pikameri, kamioni koji dovoze ciglu, cement, pijesak, građu, izduvni gasovi...Radnici lupaju, štemuju, koriste kompresore i to traje od 7 časova izjutra, pa sve do 23 časa uveče. Naši gosti sve to proživljavaju. Da su ovo objekti u završnoj fazi opremanja ne bismo vam se obraćali ovim dopisom već bismo probali da usaglasimo naše inerese u cilju proširenja turističkih kapaciteta. Ovi objekti ako nastave da se grade poslije 1. juna u centru Budve imaće nesaglediv negativan uticaj na poslovanje. Već sada nam gosti otkazuju smještaj”, upozoravaju turistički radnici ovog naselja.

Bonus video: