Čekaće ministre: Vlasnici maslinjaka u srijedu pred Opštinom

Batko Đakonović kazao je da je maslinada sa 18.500 stabala sada prašuma, “kroz koju ni divlje svinje ne mogu proći”...
62 pregleda 6 komentar(a)
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
valdanos, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.09.2016. 19:13h

Bivši vlasnici maslinjaka u Valdanosu okupiće se u srijedu ispred Opštine, kada bi u radnu posjetu Ulcinju trebalo da dođu ministri finansija i poljoprivrede i načelnik Katastra.

To je odlučeno na preksinoćnjem skupu u Opštini, kome je prisustvovao i predsjednik Nazif Cungu, na čiji poziv zvaničnici i dolaze.

Maslinari namjeravaju da iskažu revolt nakon što premijer Milo Đukanović nedavno u Ulcinju nije najavio mogućnost vraćanja zemljišta bivšim vlasnicima.

Đukanović je tokom posjete Ulcinju najavio valorizaciju Valdanosa i ocijenio da maslinjake treba dati nekom ko će iskazati veći interes od Vlade da ih održava.

Predsjednik Odbora za vraćanje imovine Batko Đakonović kazao je da je maslinada sa 18.500 stabala sada prašuma, “kroz koju ni divlje svinje ne mogu proći”.

“Nijesam političar, niti se bavim politikom. Kažu da su nam dali pravičnu naknadu. Evo mi smo spremni da im vratimo tu pravičnu naknadu. A prava istina je da su maslinjake uzimali na prevaru, kako bi gradili vojnu bazu koju nikad nijesu ni počeli”, kazao je Đakonović “Vijestima”.

Bonus video: