Čelnici "Primorja" puni optimizma: Hoteli "Palma" i Palmon bay" rasprodati za ljeto

Na bloku "E" hotela "Palmon Bay" u Igalu gradi se 40 novih apartmana koji će biti završeni sredinom maja, nakon čega će taj objekat kategorije 4 zvjezdice, raspolagati sa preko 400 kreveta
795 pregleda 2 komentar(a)
Denis Mandić, Božidar Draganić, Foto: Siniša Luković
Denis Mandić, Božidar Draganić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.03.2016. 16:50h

HTP "Primorje" iz Tivta očekuje vrlo uspješnu glavnu ljetnju turističku sezonu koju će ta firma dočekati sa dva potpuno rekonstruisana i obnovljena svoja dva hotela "Palma" u Tivtu i "Palmon Bay" u Igalu.

Oba hotela već su u najvećoj mjeri raporodata za naredno ljeto i to prvenstveno na zapadnoevropskom tržištu, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, uz tradicionalno tržište Rusije i novo tržište Izraela, čulo se danas na konferenciji za novinare menaždmenta "Primorja" u Tivtu.

"Očekujemo da sve radove na rekonstrukciji hotela "Palma", koji će biti podignut na nivo 4 zvjezdice, završimo do sredine maja, a hotel će prve goste primiti 20.maja. Nakon rekonstrukcije vrijedne preko dva miliona eura, hotel će imati 116 soba sa 270 kreveta, konferencijsku salu, mini spa-centar i teretanu, a u njemu će raditi 100 zaposlenih, 40-ak više nego do sada", kazao je predsjednik uprave "Primorja" Božidar Draganić dodajući da će nakon toga, standardna soba u "Palmi" koštati 105 eura dnevno.

On i savjetnik u upravi "Primorja" Denis Mandić kazali su da očekuju i odgovor od Opštine Tivat na predlog da "Primorje" o svom trošku rekonstruiše parking prostor u blizini "Palme" i ovdje postavi montažnu parking garažu od koje bi jedan nivo ostao za potrebe hotela, a drugi bi Opština dobila kao javni parking.

Na bloku "E" hotela "Palmon Bay" u Igalu gradi se 40 novih apartmana koji će takođe biti završeni sredinom maja, nakon čega će taj objekat kategorije 4 zvjezdice, raspolagati sa preko 400 kreveta.

"U Igalu radimo i na uređenju obale i plaže ispred hotela. Gradi se novi grijani otvoreni bazen sa morskom vodom dimenzija 25x12 metara, manja konoba i moderan plažni klub, a ukupno ulaganje uključujući i gradnju novih apartmana je preko 1,5 miliona eura", istakao je Draganić.

On je kazao da će popularno kupalište "Plavi horizont" u uvali Pržna i ove godine raditi pod upravom "Primorja" sa nepromijenjenom cjenovnom politikom u odnosu na lani, ali donekle unaprijeđenom ponudom. Što se hotela "Planinka" na Žabljaku tiče, "Primorje" je u pregovorima sa nadležnim državnim organima.

"Poslali smo im jedan predlog aneksa ugovora o kupovini i ulaganju u taj hotel, i očekujemo njihov odgovor. Tim aranžanom bi jasno precizirali obaveze obje strane, ne samo kada je rekonstrukcija hotela u pitanju, već i izgradnja skijaških staza na Žabljaku", objasnio je Draganić dodajući da će se 2017. više raditi na valorizaciji prostora nekadašnjeg hotela "Tivat" gdje "Primorje" osim zgrade hotela ima i oko 9.000 kvadrata zemljišta.

"Plan je da se tak kompleks privrede namjeni u skladu sa DUP-om Seljanovo koji pretpostavlja izgradnju modernog siti-kvarta sa hotelskim sadržajim, stambenim dijelom i komercijalnim sadržajima", kazao je Draganić dodajući da po informacijama "Primorja" koje je lokalni partner katarskom investicionom fondu Qatari Diar kome je prodalo kompleks Plavi horizont u Krtlima i imovinu u Bonićima kod Tivta, Katarci nemaju namjeru da odustanu od svojih projekata na te dvije lokacije.

Bonus video: