Danilovgrad: Radnicima Vodovoda duguju tri plate, ćute mjesecima

Duguju tri plate i zimnicu, od ponedjeljka ćemo obavljati samo minimum procesa rada ako ne riješe problem, kaže Milenko Pavićević
115 pregleda 1 komentar(a)
Vodovod Danilovgrad, Foto: Privatna arhiva
Vodovod Danilovgrad, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.02.2017. 20:19h

Zaposleni u danilovgradskom preduzeću Vodovod i kanalizacija za ponedjeljak su najavili štrajk, jer zbog blokade računa mjesecima ne primaju zaradu.

Predsjednik Sindikata Milenko Pavićević kazao je "Vijestima" da je oktobarska zarada posljednja koja im je isplaćena, i da nijesu dobili ni zimnicu.

Pavićević je rekao da im je krajem 2016. nezvanično najavljeno da će račun firme biti odblokiran i da su tada pristali da sačekaju.

"Više nećemo da čekamo. Ima nas 57 zaposlenih i duguju nam tri i po plate i zimnicu. Zbor radnika održali smo 13. februara. Pozvali smo i direktora Darka Đuričkovića da prisustvuje i tražili od njega da nam da rok u kom će račun biti odblokiran. Rekao je da će biti odblokiran, ali da ne može da nam kaže tačan datum kada. Nakon toga ostavili smo im rok do 17. februara da riješe problem, ili ćemo od ponedjeljka obavljati samo minimum procesa rada", kazao je on.

Pavićević je rekao da rješenje njihovog problema zavisi od Opštine Danilovgrad i Vlade.

"Potpisan je neki ugovor između Opštine i Vlade, ali naši problemi nijesu ni krenuli da se riješavaju. Nakon svakog dogovora sa radnicima obavijestio sam pismeno i predsjednika Opštine Branislava Đuranovića o zaključcima, ali od njega nikada nijesmo dobili odgovor. Takođe, o svemu je obaviješten i predsjednik Odbora direktora VIK prof. Mihailo Burić", kazao je Pavićević.

On je rekao da i rukovodstvo Opštine i uprava VIK radi na deblokadi računa, ali da neće da im saopšte ima li izgleda da uskoro dobiju zarađene plate.

"Ništa neće da nam kažu, a platu nam ne daju mjesecima. Da su nam rekli pet dana još, ili deset, sačekali bi ih, ovako nećemo da čekamo osim do petka", rekao je on.

Službenici tog javnog preduzeća ranije su objasnili da je račun blokirala firma Controlmatic iz Herceg Novog.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i direktor VIK Darko Đuričković juče nijesu odgovorali na pozive novinara "Vijesti".

Račun još u blokadi, Mihailo Burić ne podnosi ostavku

Predsjednik Odbora direktora VIK Mihailo Burić najavljivao je krajem prošle godine ostavku ako odbornici ne usvoje Odluku o dugoročnom kreditnom zaduženju Opštine Danilovgrad.

Žiro-račun preduzeća nije odblokiran ni nakon što je usvojena ta Odluka, kojom je planirano da Opština prihvati 5.350.000 eura kredita od Evropske banke, namijenjena za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Burić je juče rekao da ostavku nije podnio jer je Odluka usvojena, ugovori potpisani i da je ostalo da se tehnički riješi način isplate:

"Potpredsjednik Opštine Zoran Bošković preuzeo je obavezu da to završi. Završena je glavna stvar, ostalo je da se reguliše brzina i način isplate".

Bonus video: