DF: Vlada se ne obazire na Ustav i peticije

U tom političkom savezu smatraju da Vlada tim činom sprovodi klasičnu diktaturu i ne obazire se na Ustav, peticije i zahtjeve da se Sinjajevina i njena životna sredina ne uništavaju
1199 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Facebook
Ilustracija, Foto: Facebook

Donošenjem odluke o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini Vlada sprovodi klasičnu diktaturu, ne obazirući se na Ustav, peticije i zahtjeve da se ta planina i njena životna sredina ne uništavaju, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz DF-a kazali su da svi koji smatraju da treba da se sačuva Sinjavinu imaju obavezu da takve odluke Vlade odbiju i da im se suprotstave.

Kako su naveli iz tog političkog saveza, Vlada je odlučila da od Sinjavine napravi vojni poligon i jedno od najznačajnijih i najljepših područja Crne Gore pokloni NATO vojsci.

„Politika izdaje i služenja interesima tog vojnog saveza, koji je ubijao građane Crne Gore i Srbije, za Demokratsku partiju socijalista (DPS) iznad je interesa naroda, što se pokazalo i na ovom slučaju, kao i na drugim primjerima u kojima su dominantne bile odluke NATO-a, u koji je Crna Gora uvučena silom i protiv volje građana“, rekli su iz DF-a.

U tom političkom savezu smatraju da Vlada tim činom sprovodi klasičnu diktaturu i ne obazire se na Ustav, peticije i zahtjeve da se Sinjajevina i njena životna sredina ne uništavaju.

„DF snažno podržava pravednu borbu da se Sinjavina odbrani od nasrtaja nesposobne i korumpirane Vlade i očekujemo da se u tom otporu istraje do kraja, da se ne dozvoli da Sinjavina postane poligon za zločine, što reče mitropolit Amfilohije“, navodi se u saopštenju.

Iz tog političkog saveza kazali su da je priča da se vojni poligon formira zbog nekih vitalnih interesa čista laž i obmana.

„Naročito je smijesan pokušaj takve vlade da "proda" priču o odbrani zemlje, što je notorna neistina, jer ovdje se upravo radi o okupaciji Crne Gore u kojoj, shodno prirodi marionetskog režima, otvoreno učestvuje vrh vlasti“, rekli su iz DF-a.

Bonus video: