Dionica autoputa od Smokovca do Mateševa biće završena za četiri godine

Lu Šan je crnogorskim novinarima u Pekingu kazao da na projektu autoputa trenutno radi 100 njihovih inženjera, te da će radovi početi čim Skupština Crne Gore odobri ugovor u finansiranju
59 pregleda 18 komentar(a)
Lu Šan, Foto: Crbc.com
Lu Šan, Foto: Crbc.com
Ažurirano: 07.12.2014. 20:46h

Generalni direktor kineske kompanije CRBC, koja će graditi autoput, Lu Šan, rekao je da će orva dionica od Smokovca do Mateševa biti završena za četiri godine, prenosi TV Vijesti.

On je crnogorskim novinarima u Pekingu kazao da na projektu trenutno radi 100 njihovih inženjera, te da će radovi početi čim Skupština Crne Gore odobri ugovor u finansiranju.

Kinezi su već kontaktirali podizvođače, ali Šan nije rekao o kojim kompanijama je riječ.

Oslobađanje od poreza više vide kao olakšicu za Crnu Goru, nego za njihovu kompaniju.

"Kako bismo smanjili pritisak na državni budžet Crne Gore i smanjili troškove projekta, razmotrili smo određene vrste oslobađanja od poreza. Vlada Crne Gore je takođe uložila mnogo napora kako bi to postigla. Do sada smo oslobođeni pet vrsta poreza i veoma smo zahvalni Vladi na njenim naporima. U svim dokumentima bilo na internetu ili u štampi sve naše ugovore smo ispunili 100 odsto i potpuno smo sigurni da ćemo ovaj projekat završiti za četiri godine", rekao je Šan, a prenijela TV Vijesti.

Bonus video: