Djelo osnovca iz Bara Mirka Obadovića: Virtuelnom prugom do Beograda za 2 sata

Za vrijeme virtuelne vožnje trasom, osjećaj je kao da ste u kupeu voza
115 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Obadović, Foto: Radomir Petrić
Mirko Obadović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 04.07.2014. 18:59h

Odličnog đaka VIII razreda OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru, Mirka Obadovića, obožavanje kompjutera i video-igre, pasija prema elektronici i željeznici usmjerile su da u slobodno vrijeme doradi svoju omiljenu igru - „Voz simulator 2012“.

On je, koristeći program „World editor“, obogatio trasu Beograd-Bar u punom profilu.

Zahvaljujući Mirku, sada za dva sata virtuelno se možete provozati tom trasom koja je obogaćena i rutama najavljenim za budućnost, kao što je pruga Bijelo Polje -Berane.

“Pustio sam na Internet beta-verziju igre, a kasnije ću i kompletnu verziju, samo da doradim još neke detalje. Sve ove rute biće izložene na forumima željeznica Crne Gore i Srbije, kao i Hrvatske”, kaže Mirko.

Za vrijeme virtuelne vožnje trasom, osjećaj je kao da ste u kupeu voza, a Mirko je studiozno ubacio bezbroj detalja, od podvožnjaka, dalekovoda, mostova i nadvožnjaka, do svih putničkih i ranžirnih stanica i stajališta.

Sagovornik „Vijesti“ u svijet kompjutera ušao je od malih nogu, a kako ga privlače i željeznice, bilo je prirodno da spoji dva hobija u video-igru. Već je počeo izradu i nove video-igre, za koju trenutno mapira Bar „i završena je ruta od autobuske stanice do centra“.

Bonus video: