Đurišići: Onemogućavaju normalan život, a nas optužuju za to

"Uzurpator naše očevine započinje tovar svojih uobičajenih nestina prikazujući nas kao uzurpatore", stoji u saopštenju porodice Đurišić
1123 pregleda 1 komentar(a)
Đurišić, Foto: Luka Zeković
Đurišić, Foto: Luka Zeković

Porodica Đurišić je reagovala na saopštenje Glavnog grada, iz kojeg su poručili da će "obezbijediti normalne uslove za život" u Jerevanskoj ulici.

"Javnost je saznala da Glavni grad (čitaj Gradonačelnik) odbija ponudu Vanje Đurišića za sporazumno utvrđenje naknade za faktiči oduzetu imovinu Đurišića bez isplate naknade. To je njegov odgovor na inicijativu nas i našeg novog punomoćnika Budislava Minića, da se na zakonit način i najefikasnije, okonča 30-godišnji spor i obezbijedi normalan život nas i naših sugrađana. Pri tome, po običaju, uzurpator naše očevine započinje tovar svojih uobičajenih nestina prikazujući nas kao uzurpatore. Dok krši Ustav, zakone ove države, ratifikovane međunarodne ugovore i naša ljudska i imovinska prava i osnovne slobode, dok se ponaša suprotno crnogorskim zakonima (i moralu) i svojim djelovanjem onemogućava nama i našim sugrađanima normalan život, nas optužuje za to. Uzurpant i manipulant, skrivajući od javnosti činjence i dokaze kojima se demontiraju njegove bestidne neistine, u poslednjem saopštenju imputira „političke motive“ u borbi Vanje (Srbina) i Danijele (Crnogorke) za svoja imovinska prava uz stručnu pomoć slobodnog građanina Budislava Minića, izvan svih političkih partija, posvećenog uspostavljanju vladavine prava u Crnoj Gori, kroz besplatna zastupanja najugroženijih, protivpravnim postupanjem organa otuđene vlasti", stoji u reagovanju porodice Đurišić.

Bonus video: