Gala svadba za Milovog jedinca

Teško je i približno procijeniti koliko je koštalo veselje, ali je izvjesno da je riječ o iznosu nezamislivom za “obične smrtnike”
101948 pregleda 91 komentar(a)
Dio zvanica, Foto: Zoran Đurić
Dio zvanica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.09.2019. 09:16h

Krem političkog i preduzetničkog svijeta bliskog vlasti okupio se juče na Svetom Stefanu kako bi “uveličali” vjenčanje Podgoričanke Milene Popović i Blaža Đukanovića, sina predjednika Crne Gore - Mila Đukanovića. Slavilo se do osam sati jutros.

Kod ulaza na Kraljičinu plažu, odakle su zvanice odvožene ukrašenim električnim automobilima, mogli su se vidjeti ljudi u skupim automobilima, odijelima, haljinama i toaletama, s cvijećem i skupocjenim pićima u rukama.

Oni su u redu čekali da Đukanovićima čestitaju veselje.

U uskoj ulici od Svetog Stefana do Miločera, bilo je više patrola uniformisane policije, a duž cijelog puta i obale na Kraljevoj plaži i Miločerskom parku raspoređeno je obezbjeđenje kompanije koja upravlja kompleksom.

Reporteri “Vijesti” su vidjeli i plovila policije na moru, nedaleko od Kraljičine plaže, gdje se juče ženio nasljednik čovjeka koji vlada Crnom Gorom tri decenije.

Vjenčanje je održano u najužem krugu porodice, a potom je organizovano veselje za, prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, više od 400 zvanica.

Svadba je održana u stoljetnom parku, u zaleđu plaže, gdje se nalazi veliki spa-centar. Kraljičina plaža sastavni je dio elitnog kopleksa Sveti Stefan - Miločer, kojim gazduje kompanija “Adriatic Properties” malezijskog i grčkog biznismena - Vei Seng Pol Pue i Petrosa Statisa. Obojica važe za prijatelje starijeg Đukanovića, koji je bio gost na svadbi Statisa...

Na svadbenom veselju oko 440 zvanica

Na sajtu kompanije piše da noćenje za dvoje u njihovim hotelima košta od 800 do 1.100 eura. Vjenčanje je obavljeno u prisustvu matičarke i odbornika Skupštine opštine iz reda opozicionog DPS-a, na čemu su navodno insistirali organizatori, kako informacije ne bi “curile” sa svadbe. Iz istog razloga, navodno je bila ograničena i upotreba mobilnih telefona...

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, na svadbi su, između ostalih, pjevali Aco Pejović, Hari Mata Hari, Aleksandra Prijović i Milica Pavlović.

Fotoreporter “Vijesti” uspio je da fotografiše Hari Mata Harija kako ulazi sa bendom.

Više nezvaničnih izvora “Vijesti” tvrde da nijedan od pomenutih izvođača na svadbama ne pjeva za manje od deset hiljada eura.

Teško je i približno procijeniti koliko je koštalo veselje, ali je izvjesno da je riječ o iznosu nezamislivom za “obične smrtnike”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, većina gostiju bila je smještena u hotelu “Maestral”, dio u grad-hotelu Sveti Stefan i vili “Miločer”.

Nakon što je oko 15.30 na kapiju Kraljičine plaže stigao matičar, ubrzo je došla sestra crnogorskog predsjednika Ana Đukanović sa sinom Edinom i kćerkom Eminom Kolarević.

Ubrzo nakon što je završeno vjenčanje, matičarka i odbornik su napustili plažu, dok su zvanice pristizale na veselje.

Na pitanje jednog od članova obezbjeđenja, odbornik je kazao je da je “mlada rekla ‘da’”.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović sa pratnjom, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, biznismen Sava Džigi Grbović i pozorišni reditelji Branislav Mićunović i Radmila Vojvodić direktno su automobilima prošli kapiju i spustili se na Kraljičinu plažu. To je učinilo još nekoliko vozila, ali reporteri “Vijesti” nijesu vidjeli ko je bio unutra.

Među političirama koji su prisustvovali svadbi, novinari “Vijesti” vidjeli su i potpredsjednika Vlade Zorana Pažina, ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, poslanike Petra Ivanovića, Miška Vukovića, Daliborku Pejović i Branimira Gvozdenovića, ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića, Zorana i Vukicu Jelić, bivše gradonačelnike Podgorice Miomira Mugošu i Slavoljuba Miga Stijepovića, kao i aktuelnog Ivana Vukovića, ali i gradonačelnika Nikšića Veselina Grbovića.

Ekipa “Vijesti” među zvanicama nije vidjela premijera Duška Markovića.

Od biznismena su, pored Grbovića, reporteri vidjeli i Veska Barovića, Dragana Bokana, Žarka Burića, Gorana Sita Rakočevića, Danila Dana Petrovića, Vuka Rajkovića, Dragana Brkovića...

Među gostima je bio i zvanično najbogatiji Crnogorac - Taksin Šinavatra.

Pažnju zvanica privukla su i dva luksuzna automobila ruskih i azerbejdžanskih registarsklh oznaka.

Žena i dijete uzalud dolazili iz Nikšića da vide mladu

Na parking je stiglo i taksi-vozilo nikšićkih registarskih oznaka, iz kojeg su izašle sredovječna žena i djevojčica od desetak godina, ali je obezbjeđenje “Aman Resorta” upozorilo taksistu da se tu ne smije parkirati.

“Htjeli smo da vidimo mladu, ali nas nisu pustili da uđemo”, pojasnila je novinarima gospođa, kazavši da je taksijem došla iz Nikšića.

Potom je krenula da traži taksistu kojem je obezbjeđenje naredilo da napusti parking.

Galerija

Bonus video: