Gradiće zgrade na stadionu Koma?

Novi stadion „Koma” kod Osnovne škole „Dragiša Ivanović” zvanično je otvoren u oktobru prošle godine, a izgradnja je započeta još u martu 2014. godine
486 pregleda 3 komentar(a)
Stadion FK Kom, Foto: Vesko Belojević
Stadion FK Kom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.08.2017. 19:40h

Lokacija gdje je nekad bio stadion „Koma” pored magistrale na Zlatici i dalje je livada, iako su nadležni najavljivali da će na tom mjestu biti izgrađena višenamjenska zgrada u kojoj bi bio i Dom zdravlja.

Novi stadion „Koma” kod Osnovne škole „Dragiša Ivanović” zvanično je otvoren u oktobru prošle godine, a izgradnja je započeta još u martu 2014. godine.

Nakon otvaranja stadiona najavljena je i izgradnja višenamjenskog objekta sa Domom zdravlja, ali na parceli koja je udaljena od nekadašnjeg stadiona “Koma” par stotina metara.

Direktor Doma zdravlja Nebojša Kavarić i gradonačelnik Slavoljub Stijepović tada su najavili da će dvospratna zgrada na Zlatici, sadržati četiri ambulante opšte medicine, dvije pedijatrijske, jednu ginekološku i službu patronaže.

Mještani Zlatice, jednog od najvećih naselja u Podgorici, godinama čekaju na izgradnju Doma zdravlja.

Kavarić je tada kazao da konačno počinje da se ostvaruje dugogodšnji san mještana Zlatice i okoline, da dobiju adekvatan prostor primjeren zahtjevima građana koji gravitiraju na ovom području grada.

“U predviđenom objektu radiće dovoljan broj ljekara- šest izabranih doktora za odrasle, dva za djecu, ginekolog, a u sklopu objekta biće i služba za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronaža i državna apoteka. Ubuduće građani sa ovog područja neće imati potrebu da idu bilo gdje kako bi ostvarili primarnu zdravstvenu zaštitu, jer će objekat posjedovati sve neophodne sadržaje i stručne ljude”, kazao je Kavarić.

Iz Glavnog grada „Vijestima” nijesu odgovorili na pitanja šta su predvidjeli da bude izgrađeno na nekadašnjem stadionu „Koma”. Iz Glavnog grada su najavili da će glavni projekat biti gotov najkasnije do kraja aprila ove godine, a u maju raspisan tender za izvođača radova na višenamjenskom objektu.

Bonus video: