Gužva na Savinom kuku: Gosti stigli iz regiona i Rusije

Skijaša, bordera, onih koji sankaju bilo je na sve strane prostranih terena, a nije bilo dugih čekanja u redovima
55 pregleda 1 komentar(a)
Savin kuk, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Savin kuk, skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.02.2015. 13:51h

Oko 600 ljubitelja zimskih sportova, kako nam je rečeno u Turističkom centru „Durmitor“, boravilo je u subotu na Savinom kuku i stvorilo ambijent kakvog ove sezone nije bilo. Turistički bogat prvi dan vikenda obilježio je i parking prepun vozila iz svih gradova Crne Gore. Bilo je i automobila iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Albanije. Pričalo se i na ruskom jeziku a na neka prošla dobra vremena podsjetila su i četiri autobusa koji su tu parkirani.

Sve to u okolnostima prelijepog sunčanog dana, dobro uređenih staza koje su dostupne „donjoj“ dvosjedešnjici, tri ski lifta i dobro posjećenom liftu za mališane u podnožju najvećeg durmitorskog skijališta, koji su bez zastoja radili.

Skijaša, bordera, onih koji sankaju bilo je na sve strane prostranih terena, a nije bilo dugih čekanja u redovima.

U diktafon ili kroz neformalne razgovore brojni posjetioci izrazili su zadovoljstvo. Tako osjeća i Batrić Zečević iz Beograda, zaljubljenik skijanja ili snouborda na neuređenim stazama ali primjećuje da nedostaje „gornja“ dvosjedešnjica koja ove zime nije u pogonu.

"Godinama ovdje dolazim i činjenica je da ništa nije napredovalo u odnosu na zadnjih 15 godina. Nedostaje ne samo meni takozvana „gornja“ uspinjača sa koje imam veći izbor terena za slobodno skijanje na neuređenim terenima već i drugim naprednim skijašima ili snouborderima. Znam dosta ljudi koji su prestali da ovamo dolaze zbog raznoraznih organizacionih manjkavosti. Ipak moram kazati da su cijene, kao na skijalištu, tako i u hotelu „Polar star“ ili u gradu pristupačne", kazao je Zečević.

Na petodnevnom odmoru na Žabljaku je petočlana porodica Maksimović iz Budve. Bebi lifti na Savinom kuku je njihova trenutna destinacija jer su djeca tog uzrasta i skijaškog znanja a najmljađi Vuk od 1,5 godina vjerovatno je najmlađi uživalac zimskih čarolija na Savinom kuku, pa je samim tim plijenio pažnju svih koji bi se makar na trenutak našli u njegovoj blizini.

"Sve je super. Snijeg, lijepo vrijeme i puno naroda daje razlog za zadovoljstvo. Nije nama Žabljak nešto novo jer već pet godina ovdje dolazimo. Osjetili smo neke pozitivne novine. Našlo smo prijatan i povoljan privatni smještaj u gradu. Pristojne su cijene svugdje a ovdje na skijalištu vidim poboljšanja na infrastrukturi. Utisak je da turistički Durmitor napreduje i vraća se statusu koji je nekada imao", kaže Suzana Maksimović.

Dobru posjetu zabilježila je i Javorovača.

Bonus video: