Herceg Novi: Opština traži plac za gradnju stanova za penzionere

Fond PIO će podržati ovu inicijativu hercegnovske lokalne uprave, po modelu koji je ranije primijenjen u drugim crnogorskim gradovima
731 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Slavica Kosić
Sa sastanka, Foto: Slavica Kosić

U Herceg Novom 87 penzionera nema sopstveni krov nad glavom, saopšteno je na sastanku predstavnika Fonda PIO, Saveza udruženja penzionera i lokalne iprave.

“Rješavanje stambenog pitanja prepoznato je kao ključni problem novskih penzionera, a predložene su tri lokacije, za koje su traženi urbanističko-tehnički uslovi, kako bi se vidjelo da li je moguća izgradnja objekata za kolektivno stanovanje koji će zadovoljiti aktuelne potrebe. Nakon toga, biće moguće odrediti lokaciju, te krenuti u dalju proceduru i odrediti model po kojem bi projekat bio realizovan”, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Opštine Stevana Katića sa direktorom Fonda PIO Dušanom Perovićem i predsjednikom nacionalnog Saveza udruženja penzionera Brankom Vešovićem. Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja penzionera Herceg Novi, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Radulovićem, sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, potpredsjednica Skupštine opštine Dragana Stanišić i savjetnica Predsjednika Tamara Vujović.

Fond PIO će podržati ovu inicijativu hercegnovske lokalne uprave, po modelu koji je ranije primijenjen u drugim crnogorskim gradovima, kazao je Perović i poručio da su na raspolaganju za saradnju u cilju poboljšanja uslova za stanovanje i život najstarijih sugrađana.

Predstavnici Udruženja penzionera Herceg Novi istakli su da imaju veoma dobar odnos sa lokalnom upravom, koja na različite načine pomaže ovu kategoriju stanovništva – obezbjeđivanjem usluga gerontodomaćica kroz projekat „Njega starih lica“, besplatnim kartama za javni prevoz za najugroženije penzionere, plaćanjem zakupa prostorija za rad udruženja. “Posebno je važna činjenica da je Udruženje penzionera po prvi put prepoznato kao posebna stavka u Budžetu Opštine, što pokazuje ozbiljan i odgovoran pristup”, saopštili su novski penzionerei..

Oni su istakli da je za njih veoma važno da Opšta Bolnica u Meljinama nastavi stabilno da funkcioniše.

Bonus video: