Ivana Vojinović bi i dalje da sudi kolegama - Vijesti.me
OGLAS ZA KOMISIJU

Ivana Vojinović bi i dalje da sudi kolegama

Vojinovićeva ne smatra da je u konfliku interesa, iako odlučuje o tome da li su se ostali nosioci javnih funkcija ogriješili o zakon

Ivana Vojinović
Ivana Vojinović (Foto: Luka Zeković)

Direktorica Direktorata za životnu sredninu u ministarstvu održivog razvoja i turizma Ivana Vojinović namjerava da ostane član Komisije za sprečavanje sukoba interesa.

Ona se kandidovala za člana Komisije u kojoj je od polovine 2009 godine, iako je vladin funkcioner od 2011.

Vojinovićeva ne smatra da je u konfliku interesa, iako odlučuje o tome da li su se ostali nosioci javnih funkcija ogriješili o zakon.

Ona je za “Vijesti” kazala da zakon precizira da predsjednik i članovi komisije ne mogu biti članovi organa političke stranke.

“Takođe, zakon precizira i koje grupe funkcionera mogu imati samo jednu, a koje više funkcija. Dakle, sve je u skladu sa zakonom”, tvrdi Vojinovićeva.

Prema izvještaju o imovini i prihodima, Vojinovićeva je tokom prošle godine primala 330 eura za rad u Komisiji, 595 u Ministarstvu, a bila je i članica Odbora direktora Jadranskog brodogradilišta, pa je po tom osnovu zarađivala dodatnih 243 eura.

Vojinovićeva je 2009. godine postala član Komisije i zarada u tom tijelu je bila njen jedini izvor prihoda. Iste godine prijavljuje zaposlenje u Institutu za strateške studije i projekcije. Od 2011. godine zaposlena je u resoru koji je vodio Predrag Sekulić, a sada to čini Branimir Gvozdenović.

Konkurs za članove i predsjednika Komisije završava se danas.

Osim Vojinovićeve prijavilo se još 16 kandidata.

Među njima su i dosadašnji predsjednik Slobo dan Leković, član Ivo Đoković, te savjetnik u tom tijelu Maja Karas Bošković.

Za člana Komisije konkurisao je doktor nauka fizičke kulture i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, pravnici Branka Peruničić, Borka Smolović, Aleksan dar Radović i Ivan Kuzman, inženjer Velisav Bojić, te savjetnik u Ustavnom sudu Slavko Kilibarda.

Prijavili su se ekonomisti Ristan Stijepović i Luiđ Junčaj, član Etičke komisije Podgorica Angelina Radević, profesor engleskog jezika Ana Raičević, stručni konsultant u klubu poslanika SNP-a u Skupštini Ma rica Babović, te advokat Nebojša Mitrić.