Jaćimovića opozvali iz UO UCG, otišli Novović i Mijušković

Novi članovi u UO UCG Kurpejović, Pešić i Jovetić. Vojvodićeva odbija da poštuje odluku Vlade da UCG objavi konkurs za upis brucoša za VMŠ u Beranama, a ne u Podgorici
86 pregleda 9 komentar(a)
uo ucg_1, Foto: Boris Pejović
uo ucg_1, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.07.2017. 16:34h

Vlada je danas promijenila tri člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i od sada će njeni predstavnici u UO biti Mubera Kurpejović, Nataša Pešić i Goran Jovetić.

Iz UO UCG razriješeni su Radule Novović i Velimir Mijušković na lični zahtjev, a Željko Jaćimović je opozvan jer "nije sprovodio politiku Vlade u Upravnom odboru".

Novović je podnio ostavku zbog poslaničke funkcije, a Mijušković je tražio da ode nakon spora UCG i Vlade u vezi sa Visokom medicinskom školom u Beranama, saopšteno je "Vijestima" nakon današnje sjednice izvršne vlasti.

Rektorka Radmila Vojvodić odbija da poštuje odluku Vlade da UCG objavi konkurs za upis brucoša za VMŠ u Beranama, a ne u Podgorici.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica podnio je 18. jula ostavku, nakon što je većina u tom upravljačkom tijelu opet podržala stav Senata i Vojvodićeve da Visoka medicinska škola iz Berana treba da bude preseljana u Podgoricu.

Bonus video: