Kad Lukšić putuje vozom, tu mirišu i ruže

Igor Lukšić putovao je na otvaranje rekonstruisane željezničke stanice u Kolašinu, koju je otvorio sa Zarijom Franovićem
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2011. 20:04h

Neobično jutro na podgoričkoj željezničkoj stanici. Pripravni na različitim pozicijama, neko na prozoru, neko kod šina, ali svi su čekali istog putnika - predsjednika Vlade.

Igor Lukšić putovao je danas na otvaranje rekonstruisane željezničke stanice u Kolašinu, koju je otvorio sa predsjednikom Odbora direktora Željezničke infrastrukture Zarijom Franovićem.

Za premijera, dobri uslovi u vozu.

"Koliko sam vidio, u ovom vozu su dobri uslovi", kazao je pred polazak Franović.

Svetozaru Stanoviću drago je što će se premijer voziti vozom do Kolašina, kojim, kako kaže, građani putuju svakodnevno. Treme nema, ali mu je, kako kaže, "srce puno što dolaze tako važni gosti".

Stanović je dočekao Lukšića na ulasku u voz, poželio mu dobrodošlicu.

Ipak, vagon u kojem je bio premijer, nije vagon za svakoga. Sjedišta su čista i udobna, a na stolu ispred premijera Igora Lukšića i ministra saobraćaja Andrije Lompara bilo je i cvijeće.

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša

Tu su bili i njihovi saradnici, čelnici Željeznice i ministar poljoprivrede Tarzan Milošević.

Dok su visoki putnici ćaskali u ambijentu koji obični građani nisu doživjeli u našim vozovima, u drugom dijelu vagona spremalo se posluženje.

"Sve ovo što danas imamo u ponudi, imamo i svakog radnog dana", kaže konobar Dejan Mimović.

Negdje na pola puta do Kolašina, premijer je rekao da je zadovoljan.

"Vrloprijatna vožnja. Ima već neko vrijeme se nisam vozio vozom", kaže Lukšić, koji je iz udobnog kupea poručio da je svjestan da svi vozovi nisu kao ovaj kojim se on provozao, ali biće...

Bonus video: