Kao u predizbornim kampanjama: Budva preplavljena plakatima o gostovanju muzičara

Ružne slike pocijepanih plakata sa kojih se smiješe zvijezde za ex-YU scene, te svjetski DJ-vi, postale su prava noćna mora za lokalno Komunalno preduzeće
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 21:27h

Nalik prizorima iz najagresivnijh predizbornih kampanja od prije deset godina, kada je Budva bila bukvalno prekrivena plakatima političkih lidera i stranaka, ove sezone na sceni je svojevrsni reklami rat ugostitelja koji su sve slobodne javne površine, od zidova zgrada, ograda, stubova za rasvjetu, saobraćajnih znakova, pa do drveća, oblijepili posterima “zvijezda” koje gostuju u njihovim lokalima.

Pamfleti i flajeri bacaju se iz aviona, ostavljaju na brisačima automobila, ispred ulaza zgrada...

Ružne slike pocijepanih plakata sa kojih se smiješe zvijezde za ex-YU scene, te svjetski DJ-vi, postale su prava noćna mora za lokalno Komunalno preduzeće, čiji radnici danonoćno rade kako bi održali grad čistim. I dok se posteri lijepe mimo bilo kakve kontrole, a Komunalna policija ispisuje kazne, dotle je Prekršajni sud više nego blag prema nesavjesnim ugostiteljima.

U Budvi reklame i o gostovanjima u Kotoru, Ulcinju, Sutomoru...

A po Budvi ovih dana mogu se vidjeti reklame ne samo o muzičkim dešavanjima na Budvanskoj rivijeri već i o tome ko i gdje gostuje u Kotoru, Herceg Novom, pa i u Sutomoru i Ulcinju.

Direktor Komunalnog preduzeća Đorđe Medin kazao je da je “postalo neizdrživo održavati grad u ovakvim okolnostima"

Direktor Komunalnog preduzeća Đorđe Medin kazao je da je “postalo neizdrživo održavati grad u ovakvim okolnostima, kada se dnevno iz Budve odveze i po 150 tona smeća”, dok njihovi radnici moraju po svim djelovima opštine da sakupljaju papir od plakata i flajera.

“Uredno sve prijavimo Komunalnoj policiji, ali je jednostavno održavanje postalo nemoguće. Naših 80 radnika ostaje na ulicama i do dva sata iza ponoći kako bi čistili grad, pa se ujutro u pet bude i nastavljaju da rade. Sve te plakate, flajere, reklamni materijal na kraju završi na ulici, i to stvara ružnu sliku. Nalazimo reklame svuda - ispred restorana, pobacane na zemlji, na parkinzima, ispred zgrada, na šetalištima. To je veliki problem, jer svi žele da se na taj način reklamiraju”, kazao je Medin.

Kazne od 550 do 5.000 eura

Glavni inspektor u Komunalnoj policiji Slavko Oroz navodi da su propisane kazne za sve one koji na taj način ruže grad izuzetno velike.

“Odlukom o komunalnom redu kazne su od 550 do 5.000 eura”, kazao je Oroz.

On smatra da bi svi koji stvaraju nered sa plakatima i flajerima trebalo da budu strože kažnjavani.

Oroz je kazao da su čak i komunalci tražili zaštitu Komunalne policije, jer je bilo slučajeva da oni koji su izlijepili plakate napadaju radnike Komunalnog preduzeća kada žele da ih uklone.

Oroz je najavio da će već danas Komunalna inspekcija započeti akciju uklanjanja plakata i kažnjavanja onih koji su ih postavljali

“Mi namjerno na licu mjesta ne izričemo kazne, jer bi one bile najviše 165 eura. Smatrajući da je riječ o teškom prestupu, uništavanju grada, takve prijave prosljeđemo sudu, uvjereni da će kazne biti mnogo veće. Jer ukoliko bi nekome bila izrečena kazna od 5.000 eura, vjerovatno mu nikada na pamet ne bi palo da lijepi plakate na mjestima gdje im nije mjesto”, zaključio je Oroz.

Oroz je najavio da će već danas Komunalna inspekcija započeti akciju uklanjanja plakata i kažnjavanja onih koji su ih postavljali.

Hiljade flajera iz aviona

Direktor Komunalnog preduzeća Medin naveo je primjer bacanja reklamnog materijala salona namještaja „Namos“ u Bečićima, kada je nekoliko hiljada flajera bačeno iz aviona.

“Mi smo to odmah prijavili Komunalnoj policiji, jer su naši radnici u Bečićima zatekli užasno stanje - na stotine listova papira nalazilo se svuda razasuto”, kazao je Medin. Oroz je potvrdio da im je proslijeđena prijava, i da su je predali Sudu za prekršaje.

Galerija

Bonus video: