Katić obišao Portonovi: Važno je da će biti otvoren veliki broj radnih mjesta

Opštinsko rukvodstvo je tokom obilaska informisano o dinamici izvođenja radova i planovima na samom projektu
96 pregleda 2 komentar(a)
Portonovi, Foto: Opština Herceg Novi
Portonovi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 26.07.2017. 14:30h

Predsjednik Opštine Stevan Katić je kazao da je za lokalnu vlast bitno da će u Portonovom biti otvoren veliki broj novih radnih mjesta i da će prioritet u zapošljavanju imati građani Herceg Novog, Boke i Crne Gore.

“Kako smo informisani, u ovom trenutku nema problema u realizaciji projekta, a o svemu što bi u narednom periodu predstavljalo izazov dogovaraćemo se i sarađivati”, kazao je Katić koji je danas sa Delegacijom Opštine obišao gradilište projekta Portonovi u Kumboru. Na gradilištu su razgovarali sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments Rašadom Alijevim i pomoćnikom izvršnog direktora za operacije Stevanom Milićem.

Opštinsko rukvodstvo je tokom obilaska informisano o dinamici izvođenja radova i planovima na samom projektu. Uz predsjednika Katića, obilasku gradilišta i sastanku sa menadžmentom kompanije prisustvovali su i potpredsjednici Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i Miloš Konjević, kao i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rašad Alijev, istakao je zadovoljstvo zbog posjete koja je danas upriličena naglasivši da postoje brojni modaliteti za saradnju.

“Stipendijski program kojim podržavamo školovanje mladih iz Boke u oblasti turizma i menadžmenta jedan je od primjera moguće saradnje i podrške Opštine Herceg Novi. Vjerujemo da je već naredna školska godina prilika da veći broj studenata bude dio generacije koji će mijenjati imidž Crne Gore, a za to je podrška i pomoć opštine kao i drugih subjekata više nego dobrodošla”, istakao je Alijev.

Turistički rizort Portonovi, koji gradi komnpanija Azmont Invesmets će se prostirati na 26 hektra , a u njegovom sastavu biće izgrađeni One&Only hotel sa 112 apartmana, Spa centar , marina sa 220 vezova za superjahte, autentične radnje i restorani najviših standarda, dva plažna kluba, teniski centar, ribarsko selo, kao i ukupno 273 rezidencije, kuće i vile.

Bonus video: