Kolašinski vatrogasci lokalizovali požar na Crkvinama, objektima ne prijeti opasnost

Na području kolašinske opštine aktivan je još jedan požar, takođe, uz magistralni put Kolašin – Podgorica. Vatra je zahvatila područje od Vočja i proširila se juče ka Seocima
1219 pregleda 1 komentar(a)
Forografija od sinoć: Požar na Crkvinama
Forografija od sinoć: Požar na Crkvinama

Kolašinski vatrogasci, rano jutros, uspjeli su da lokalizuju požar na Crkvinama. Vatra je, juče prije podne, na tom području zahvatila nekoliko hektara, uglavnog, niskog rastinja, a sinoć se i približila ugostiteljskim objektima pored magistrale.

"Objektima za sada ne prijeti opasnost. Do dva sata poslije ponoći bili smo na terenu i, uz mnogo napora, uspjeli smo da lokalizujemo taj požar. Stanje je tokom cijelog prošlog dana pogoršavao jak vjetar i nepristupačnost terena", rekao komandir službe zaštite, Željko Darmanović.

Na području kolašinske opštine aktivan je još jedan požar, takođe, uz magistralni put Kolašin – Podgorica. Vatra je zahvatila područje od Vočja i proširila se juče ka Seocima.

"Takođe, riječ je o jako nepristupčnom terenu. Trudimo se da 'presiječemo' vatru da se ne bi širila dalje ka Crkvinama. Na tom dijelu, na sreću, nema objekata", kazao je Darmanović.

Kako pretpostavljaju u Službi zaštite, požari su izazvani ljudskim faktorom.

Bonus video: