Lakušić: Od obećanog hotela ostala samo rupa

Odbornik DNP-a pozvao gradonačelnika Vukovića da odbornicima i građanima da odgovor zašto nema obećanog hotela i da li će se "najpoznatija rupa koja ruži grad" dovesti planiranoj namjeni
3011 pregleda 1 komentar(a)
Mjesto gdje je bila planirana gradnja hotela, Foto: DNP
Mjesto gdje je bila planirana gradnja hotela, Foto: DNP

Najpoznatija rupa u Podgorici naspram "Atlas Kapital centra", gdje je trebalо da se gradi hotel, najbolji je simbol karaktera jedne vlasti, koja nije sposobna da ono što obeća i realizuje, kazao je odbornik Demokratske narodne partije (DNP) u Skupštini Glavnog grada, Zoran Lakušić.

"Gradska uprava naveliko se hvali da sve što su obećali, da su i “ostvarili”, stvarnost je mnogo drugačija. Mnogi planirani objekti nikada nijesu dočekali svečano presijecanje vrpce, jedan od tih je hotel “Bolići”. Od lažnog obećanja datog prije petnaest godina i obećanog velelepnog zdanja na preko 60 hiljada kvadrata, vrijednog 125 miliona evra, danas na placu pored zgrade Radio televizije Crne Gore, nalazi se samo rupa. U izgradnji hotela trebalo je zajedno da učestvuju Glavni grad i „Bolići invest“, koji su formirali zajedničku kompaniju „Socijeta Italijano Montenegrina Investimenti“ čiji je direktor bio Paolo Bolići. Sve se svelo na prevaru, laž, korupciju i sumnjive poslove. Od obećanog hotela koji je trebalo da zaposli preko 100 ljudi, postoji samo rupa, kao simbol jedne neodgovorne politike", rekao je Lakušić.

Planirani hotel je, kako ocjenjuje, simbol kako gradska uprava manipuliše građanima, jer njegove konture nikada nijesu izašle na vidjelo iz "najpoznatije podgoričke rupe".

"Iako je ugovorom o izgradnji hotela sklopljenog sredinom decembra 2005. godine, početak izgradnje hotela najavljivan za mart 2006. godine sa rokom završetka radova od 18 mjeseci. Međutim, na gradilištu je od svega obećanog iskopana samo velika neuređena rupa koja „krasi” Podgoricu. Ona je simbol bahate i neodgovorne politike vladajuće partije, koja odluke koje su od interesa za Glavni grad donosi mimo znanja javnosti i odbornika Skupštine Glavnog grada. Jasno je da se ovdje radi o sumnjivim ličnim poslovima i interesima gradonačelnika, koji godinama sklapaju štetne i netransparetne ugovore po Glavni grad, obavijene velom tajne. Rupa najbolje odslikava karakter DPS vlasti i kako završavaju njihova obećanja", kazao je Lakušić.

Gradska uprava, ocjenjuje on, pokazuje krajnje neodgovoran odnos prema imovini grada, odbornicima i građanima, jer ne daje odgovor šta se dešava sa rupom koje nema u planovima gradonačelnika Ivana Vukovića. "Radi se o izuzetno vrijednoj i atraktivnoj lokaciji vrijednoj milone evra, gdje Glavni grad ima 14.000 kvadrata zemljišta. Prostorno-planskom dokumentacijom, odabrana je kao najbolje mjesto za hotel", ističe Lakušić.

On je pozvao Vukovića da u najkraćem roku odbornicima i građanima da odgovor zašto nema obećanog hotela i da li će se "najpoznatija rupa koja ruži grad" dovesti planiranoj namjeni.

Bonus video: