LGBT Forum Progres pohvalio postupanje beranske policije

U opštini Berane predstanici lokalne samouprave i Forum Progresa diskutovali su o politici i praksi ljudskih prava LGBT osoba u toj opštinI
53 pregleda 0 komentar(a)
LGBT, Foto: Shutterstock.com
LGBT, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.10.2015. 17:10h

LGBT Forum Progres pohvalio je ukupne napore službenika Centra bezbjednosti (CB) Berane, koji se preduzimaju u cilju zaštite, bezbjednosti i dostojanstvenog života LGBT osoba u tom gradu.

Delegacija nevladine organizacije LGBT Forum Progres" boravila je danas u radnoj posjeti opštini Berane.

Pored susreta sa lokalnom LGBT zajednicom i podružnicom obavljeni su razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave i policije.

U opštini Berane predstanici lokalne samouprave i Forum Progresa diskutovali su o politici i praksi ljudskih prava LGBT osoba u toj opštini.

Održan je sastanak sa predstavnicima Centra bezbjednosti Berane, LGBT kontakt policijskom službenicom Sonjom Raičević i šefom Stanice kriminalističke policije CB Berane, Milošem Stojanovićem. Sastanku je prisustvovao i nedavno napadnuti gej mladić iz Berana.

Diskutovano je o tom slučaju i predstavljene su i pohvaljene aktivnosti službenika CB Berane koje su dovele do uspješnog okončanja slučaja.

“NVO LGBT Forum Progres pohvaljuje ukupne napore službenika CB Berane koji se preduzimaju u cilju zaštite, bezbjednosti i dostojanstvenog života LGBT osoba u ovoj opštini”, saopšteno je iz te organizacije.

Oni su zahvalili na profesionalnom odnosu i izdatim preporukama instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Savjetu za građansku kontrolu policije i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Razgovarano je i o problemima koji mogu potencijalno nastupiti u nedostatku kvalitetne i direktne komunikacije izmedju predstavnika policije i LGBT osoba i načinima na koji se ovi problemi, u budućnosti zajedničkim radom mogu prevazići.

Sa članstvom lokalne podružnice LGBT Foruma Progres diskutovano je o izboru novog direktora i održavanju godišnje Skupštine povodom pet godina rada NVO LGBT Forum Progres.

Bonus video: