Marko Nikčević podnio ostavku

"Vijestima" je u policiji rečeno da je Nikčević pred kraj mandata predao finansijski izvještaj o radu Sindikata UP za 2013. godinu
401 pregleda 2 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Marko Nikčević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.07.2014. 07:13h

Marko Nikčević podnio je juče na Glavnom odboru Sindikata Uprave policije ostavku na čelo te organizacije, jer je prije nekoliko mjeseci izabran za vođu Saveza samostalnih sindikata Crne Gore.

Najveća sindikalna organizacija u Crnoj Gori do 12. avgusta, kada će se održati Kongres gdje će birati novog vođu, biće u v.d. stanju, a Nikčevića će privremeno zamijeniti sekretar Sindikata UP Mladen Šuškavčević.

"Vijestima" je u policiji rečeno da je Nikčević pred kraj mandata predao finansijski izvještaj o radu Sindikata UP za 2013. godinu, koji je prije nekoliko dana i zvanično usvojen.

Mjesecima u Sindikatu UP traje "rat" uzmeđu aktuelnog rukovodstva i velikog dijela članova oko prevlasti na čelu te sindikalne organizacije, jer veliki dio policije je nezadovoljan načinom rada ali i navodnim tajnim i nerezonskim trošenje zajedničkog novca.

Krajem maja grupa od oko 140 službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, uputila je inicijativu o tome da se javno saopšti ko je sve u proteklih nekoliko godina dobio stanove, bespovratne kredite i pomoć iz fondova Sindikata UP, u koji se godišnje od članarine slije oko milion eura.

Bonus video: