Medenica bez izvinjenja napustila događaj i izbjegla pitanja novinara - Vijesti.me
NAKON KRATKOG IZLAGANJA

Medenica bez izvinjenja napustila događaj i izbjegla pitanja novinara

Novinari su željeli da od Medenice dobiju odgovore na aktuelna dešavanja u vezi sa objavom MANS-a da 2015. nije prijavila prihod od skoro 140.000 eura, novac kojeg je zaradila prodajom "četiri livade u selo Ravni"

Vesna Medenica
Vesna Medenica (Foto: Luka Zeković)

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, nakon kratkog izlaganja, bez izvinjenja, napustila je konferenciju "Pristup pravdi za OSI", čij je organizator Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore i tako izbjegla pitanja i na temu događaja, ali i druga novinarska pitanja.

Novinari redakcija "Vijesti", TV "Vijesti", dnevnih novina "Dan", RTCG... željeli su da od Medenice dobiju odgovore na aktuelna dešavanja u vezi sa objavom Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da predsjednica Vrhovnog suda 2015. nije prijavila prihod od skoro 140.000 eura, novac kojeg je zaradila prodajom "četiri livade u selo Ravni", koje je naslijedila od pokojnog supruga. 

Medenica javnosti nije objasnila zašto prije četiri godine, iako je zakon na to obavezivao, nije prijavila promjenu u imovini veću od 5.000 eura.

Blizu 28 hiljada kvadratnih metara u blizini Kolašina, predsjednica Vrhovnog suda, Vesna Medenica, prodala je nepoznatoj kolašinskoj kompaniji „Lolkan Investment Montenegro“ koja je u stoprocentnom vlasništvu kompanije „KATUN“, takođe iz Kolašina. Prema saznanjima MANS-a, u pitanju su firme iza kojih stoji kontroverzni biznismen Zoran Bećirović, sa svojom of-šor kompanijom Caldero Trading Limited, registrovanom na Kipru.

Medenica je ranije kazala da je sa Bećirovićem prijatelj, ali nije javnosti objasnila i zašto onda zemljište u selu Ravni nije prodala direktno njemu, već preko šeme firmi. 


Vidi sve komentare