Medenici kupuju auto od 70.000 eura

Iz Vrhovnog suda je potvrđeno da Medenica trenutno koristi službeno vozilo „audi A6” proizvedeno 2007. godine, koje je prešlo preko 190.000 kilometara
135 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.04.2015. 06:26h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica trebalo bi da do sredine juna dobije novo službeno vozilo vrijedno 70.000 eura, iako već koristi luksuzni „audi A6” star osam godina.

Sekretarijat Sudskog savjeta, koji je zadužen i za javne nabavke crnogorskih sudova, raspisao je 27. aprila tender za kupovinu putničkog automobila za potrebe predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore, a ponude se mogu dostavljati do 19. maja. Otvaranje ponuda zakazano je za 19. maj, kada će se znati koje vozilo će biti kupljeno, piše Dan.

Na pitanje zašto se za potrebe Vesne Medenice u vrijeme opštih poziva na štednju kupuje automobil i zašto se za tu svrhu izdvaja čak 70.000 eura, sekretar Vrhovnog suda Sanja Kalezić kaže da je sve urađeno u skladu sa vladinom uredbom.

Iz Vrhovnog suda je potvrđeno da Medenica trenutno koristi službeno vozilo „audi A6” proizvedeno 2007. godine, koje je prešlo preko 190.000 kilometara.

„Postupak nabavke pomenutog vozila započet je prije izbora i mandata predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice. Saglasno uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore, za potrebe predsjednika Crne Gore, Skupštine, Vlade i Vrhovnog suda nabavlja se službeno vozilo sa radnom zapreminom motora iznad 2.500 centimetara kubnih“, saopštila je Kalezićeva za Dan.

Ona ističe da je Medenica štićena ličnost, te da je to još jedan razloga zbog kojih joj kupuju novi automobil.

Bonus video: