Mogu li dom za stare završiti za mjesec

Bošković je u aprilu 2014. kazao da će biti izgrađen do 2016.
2 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vijesti
Predrag Bošković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.11.2015. 20:11h

Izgradnja doma za stare u Pljevljima još nije počela, iako je uoči lokalnih izbora prošle godine tadašnji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković (DPS) najavio da će biti završen do početka 2016.

On je sada ministar prosvjete.

Javnosti nikada nije objašnjeno zbog čega se kasni, a “Vijestima” je nezavnično iz Vlade rečeno da je problem neadekvatna projektna dokumentacija, što je čest izgovor za neispunjena obećanja. U lokalnoj upravi tvrde da će izgradnja početi tokom 2016. i da je postupak raspisivanja tendera za izbor izvođača radova u toku.

Tender bi trebalo da raspiše Direkcija javnih radova, procijenjeno je da će izgradnja doma koštati 2,2 miliona eura.

Bošković je u aprilu 2014. kazao da će “reprezentativni objekat” biti izgrađen do početka 2016. i da će “značajno unaprijediti nivo socijalnog servisa”.

“Mislim da će već tokom jeseni početi gradnja, ostalo je još samo da se sprovede tenderska procedura”, kazao je Bošković nakon posjete Opštini Pljevlja.

Predviđeno je da u domu bude mjesta za sedamdesetak ljudi. Prema podacima sa zadnjeg popisa, u opštini Pljevlja živi 30.786 stanovnika. Prosječna starost je skoro 42 godine, odnosno 39 u gradu, a skoro 47 godina na seoskom području, što Pljevlja svrstava u red opština sa najstarijim stanovništvom u Crnoj Gori.

Bonus video: