Nezakoniti radovi u uvali Veslo na poluostrvu Luštica

Odobrenje za gradnju nije moglo biti izdato jer još uvijek nije usvojena planska dokumentacija za taj dio poluostrva Luštica
4340 pregleda 6 komentar(a)
Uvala Veslo, Foto: Privatna arhiva
Uvala Veslo, Foto: Privatna arhiva

U uvali Veslo na poluostrvu Luštica (3426 KO Radovanići) u toku su nelegalni građevinski radovi na izgradnji manje luke – mandraća.

Nasipanjem veće količine kamena formiran je pravougani oblik pristaništa, dimenzija 20x30 metara. Izvedeni su i radovi na betoniranju pristaništa sa tri strane. Ulaz u pristanište je blokiran velikom količinom nasutog kamena.

Ovo su konstatovali pripadnici hercegnovske Komunalne policije nakon obilaska gradilišta.

Odobrenje za gradnju nije moglo biti izdato jer još uvijek nije usvojena planska dokumentacija za taj dio poluostrva Luštica.

“Izrada Lokalne studije lokacije (LSL) Uvala Veslo pokrenuta je donošenjem Odluke o izradi plana 2014. godine na zahtjev zaintersovanih korisnika prostora. Uporedo sa Odlukom o izradi plana, donijeta je i Odluka o izradi studije procjene uticaja na životnu sredinu. Sprovedeno je anketiranje zainteresovanih korisnika prostora u trajanju od 15 dana (od 24.03. do 07.04.2014. godine). Izrada plana je 2016. godine zastala jer je Prostorni plan opštine Herceg Novi stavljen van snage. Donošenjem novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata oktobra 2017. godine nastavljena je procedura izrade plana”, saopštila je novinarima načelnica Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora,Marina Sekulić.

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora proslijedila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma, odnosno nadležnim inspekcijama na dalje postupanje.

Bonus video: