Nikčević: Opozivam se sa funkcije, Milo će vam doći glave st*ko neotesana

"Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!", prva je objava Nikčevićeve u vezi sa opozivom
82782 pregleda 274 komentar(a)
Mirna Nikčević, Foto: Facebook
Mirna Nikčević, Foto: Facebook

Mirna Nikčević, prva savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, na svom Facebook profilu saopštila je da upravo piše Ministarsvu vanjskih poslova opoziv sa funkcije.

"Uprava pišem zahtjev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!", prva je objava Nikčevićeve u vezi sa opozivom.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je huškačkom i sramnom izjavu savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, Mirne Nikčević.

Desetak minuta kasnije ponovo je na svom Facebook profilu napisala da se "opoziva sa funkcije".

"Zbog nesretnog ministarstva. Ali Milo će vam doći glave stoko neotesana. Nisam više diplomata", napisala je ona.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) juče je saopštilo "Vijestima" da vaga na koji će način sankcionisati Nikčević zbog govora mržnje prema vjernicima Mitropolije crnogorsko-primorske koji je iznijela na društenoj mreži Fejsbuk.

Iz resora Srđana Darmanovića potvrdili su “Vijestima” da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčevićeva je, “Vijestima” kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na društvenoj mreži u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Ispod fotografija sa sabora koji je postavila njena prijateljica, ona je najprije napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako jer “ne bi bio prijatan”. Komentari ispod slika su ubrzo obrisani, ali su ih pojedini zajednički prajtelji prethodno sačuvali, nakon čega su se fotografije prepiske proširile mrežom.

Bonus video: