Nivo Skadarskog jezera i dalje raste

Navodi se da je, prema informacijama iz Mjesne zajednice (MZ) Rijeka Crnojevića, u tom naselju poplavljeno mjesno šetalište i objekti u njegovoj blizini
127 pregleda 0 komentar(a)
Vranjina, poplava, Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Vranjina, poplava, Skadarsko jezero, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2013. 15:17h

Nivo skadarskog jezera i dalje raste, a u naseljima Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića poplavljen je dio stambenih i pomoćnih objekata, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

Navodi se da je, prema informacijama iz Mjesne zajednice (MZ) Rijeka Crnojevića, u tom naselju poplavljeno mjesno šetalište i objekti u njegovoj blizini.

„Prema posljednjim informacijama, nivo vode na šetalištu je oko metar, dok visina vode u objektima uz samo šetalište iznosi i do 30 centimetara“, kaže se u saopštenju.

Poplavljen je i dio objekata u bližoj okolini Rijeke Crnojevića.

Na području MZ Žabljak Crnojevića, pod vodom je jedan stambeni i više pomoćnih objekata, a vodostaj je u blagom porastu.

U Dodošima je poplavljeno nekoliko pomoćnih objekata.

„Nadležne službe Prijestonice u stalnoj su komunikaciji sa predstavnicima tih mjesnih zajednica, a gradska uprava spremna je za reakciju i, ukoliko se ukaže potreba, za snabdijevanje stanovništva osnovnim životnim namirnicama“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: