Novi put za Gornje Seljanovo

Riječ je o novoj ulici koja se na Seljanovu nastavlja na aktuelnu Kotorsku ulicu od njenog spajanja sa Bokeljskom, sjeverno prema potoku Seljanova
2215 pregleda 1 komentar(a)
Kotorska ulica na Seljanovu uskoro ce dobiti nastavak i most preko potoka, Foto: Siniša Luković
Kotorska ulica na Seljanovu uskoro ce dobiti nastavak i most preko potoka, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tender vrijedan 380 hilljada eura sa PDV-om, za izbor izvođača radova na izgradnji nove saobraćajnice na Gornjem Seljanovu.

Ponude se dostavljaju do 22. avgusta, a izabrani izvođač imaće rok od 65 dana od dana potpisivanja ugovora, da izgradi novu saobraćajnicu.

Riječ je o novoj ulici koja se na Seljanovu nastavlja na aktuelnu Kotorsku ulicu od njenog spajanja sa Bokeljskom, sjeverno prema potoku Seljanova.

Preko potoka će se napraviti novi kolski most dugačak petnaestak metara, a nova ulica preko mosta na drugu obalu potoka „izlaziće“ iza zgrade vrtića u Donjoj Lastvi i nastavljati se još nekoliko desetina metara dalje do kompleksa bivšeg skladišta firme "Prokupac" u naselju Ruljina.

Ukupna dužina nove ulice je tristotinjak metara, a u sklopu njene gradnje na tom mjestu će biti napravljena i potpuno nova kanalizaciona, vodovodna i elektro-infrastruktura.

Izgradnjom ove saobraćajnice, dobiće se alternativna drumska veza u tom dijelu grada, paralelna sa Jadranskom magistralom, na potezu od Novosadske ulice na jugu do Ruljine na sjeveru.

Bonus video: