Novo međunarodno priznanja za arhitektonski studio "Enforma"

"Enforma" je već osvojila prestižnu nagradu Cemex, u oblasti graditeljstva u Crnoj Gori za 2012. godinu, za projekat vile u Stolivu
243 pregleda 0 komentar(a)
Acacia Hills Enforma, Foto: Privatna arhiva
Acacia Hills Enforma, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.10.2013. 17:14h

Arhitektonski studio "Enforma" iz Kotora, koji predvodi arhitekta Nikola Novakovic, dobitnik je najveće nagrade, pet zvjezdica za projekat najboljeg stambenog kompleksa u Crnoj Gori, za objekte u Đenovićima "Acacia Hills", investitora V&K Montenegro Doo.

Nagrada im je dodijeljena 24. septembra u Londonu na takmičenju "International Property Awards 2013".

Projekat obuhvata četiri objekta, od kojih su dva već u funkciji, a preostala dva su u fazi izgradnje.

Osim "Enforme" koja je dobila najveće priznanje, nagrade su osvojili i projekti "Sea Brease" i "Boka Group".

Inače, ovo je druga velika međunarodna nagrada za kotorski studio Enforma. Prošle godine su osvojili prestižnu nagradu Cemex, u oblasti graditeljstva u Crnoj Gori za 2012. Godinu, za projekat vile u Stolivu.

Zahvaljujući toj nagradi, projekat se kvalifikovao za svjetsko takmičenje za najbolji objekat u kategoriji "Housing" i u konkurenciji od 635 radova ušao u finale među pet najboljih na svijetu za 2012. godinu.Ceremonija dodjele nagrade održana je u Meksiku prvog novembra.

Dvije međunarodne nagrade za projekat Boka grupe

Projekat Sea Breeze u Kavču, kompanije Boka Group, osvojio je u Londonu dvije prestižne međunarodne nagrade – visokopreporučenu nagradu za razvoj kompleksa rezidencijalnih jedinica i nagradu za izuzetno arhitektonsko rješenje kompleksa.

Kako je saopšteno iz te kompanije, ova nagrada će pomoći da Sea Breeze kompleks nađe svoje mjesto na međunarodnoj mapi, ali će takođe biti i važan podsticaj za Crnu Goru kao luksuznu destinaciju.

!"Ova međunarodna nagrada je važno priznanje za kvalitet i konkurentnost stambene ponude u Crnoj Gori. Od samog početka težili smo da izgradimo nekretnine standarda kakav očekuju najzahtjevniji kupci u Evropi. Ovo je i još jedan podstrek crnogorskoj ekonomiji", kazao je osnivač Boka Grupe, Džon Kenedi.

Bonus video: