Obilježeno 11 godina od nesreće kod Bioča

Predsjednik NVO Voz neprebola, Goran Vojinović kazao je da ni poslije 11 godina nije utvrđeno kako je došlo do ove željezničke nesreće i poručio da će rodbina poginulih ostati dostojanstvena i istrajna do kraja
71 pregleda 0 komentar(a)
Voz neprebola, Foto: Jadranka Ćetković
Voz neprebola, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 22.01.2017. 20:29h

Polaganjem cvijeća na spomen obilježju u gradskom parku u Bijelom Polju, rodbina poginulih u željezničkoj nesreći kod Bioča, predstavnici Nevladine organizacije Voz neprebola, lokalne uprave i brojni građani, obilježili su danas 11. godišnjicu željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je stradalo 47, a povrijeđeno više od 200 putnika.

Predsjednik NVO Voz neprebola, Goran Vojinović kazao je da ni poslije 11 godina nije utvrđeno kako je došlo do ove željezničke nesreće i poručio da će rodbina poginulih ostati dostojanstvena i istrajna do kraja.

On je pozvao nadležne da pokažu da je država jača od pojedinaca, istina od laži i zatražio da naležni odovore na njihova pitanja i dokaze.

“Ima li u vama makar malo ljudske savjesti, časti, hranrosti i profesionalizma kada bježite od ljudi istine i pravde? Godinama stojimo pred vama, iznoseći dokaze, probleme i propuste. Na malo toga ste odgovorili ili reagovali. Ako ste zaistra ljudi, ali i institucije, ako to u pravom smislu jeste, pokažite i stanite uz nas”, kazao je Vojinović i pozvao nadležne da budu uz rodbinu koja im daje šansu već danas –na spomen-obilježju na Bioču“

Bonus video: