Objavljen Javni poziv za učešće u projektu „Podgorica na dva točka“

Javni poziv će biti otvoren 15 dana, zaključno sa 8. februarom
933 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Javni poziv za podnošenje prijava za subvenciju kupovine bicikala objavljen je danas i biće otvoren 15 dana, zaključno sa 8. februarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Glavni grad je započeo projekat 'Podgorica na dva točka' u okviru koga će se subvencionirati kupovina bicikala za građane. Budžetom za 2019. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 10.000 eura kojima će se subvencionirati kupovina u iznosu od 50 procenata od cijene iznosa bicikla, odnosno u iznosu do stotinu eura,” istakla je zamjenica gradonačelnika, Slađana Vujaćić povodom početka projekta.

Ona je podsjetila da postupak počinje prijavom građana, pa će prvih 50 građana koji se prijave i pritom dostave prijavu za projekat, kopiju lične karte i predračun sa preciznom specifikacijom, biti razmatrani kao potencijalni dobitnici subvencija.

“Nakon što komisija utvrdi koji su građani dobitnici subvencija, oni će morati dostaviti i dodatnu dokumentaciju, a to podrazumijeva uvjerenje o mjestu prebivališta, jer korisnici subvencije moraju biti stanovnici glavnog grada i uvjerenje o kućnoj zajednici, jer je cilj da u okviru jedne porodične zajednice jedan član može biti korisnik subvencije”, istakla je Vujačić.

Ona je naglasila da će nakon toga slijediti potpisivanje ugovora sa Glavnim gradom u okviru koga će se regulisati međusobna prava i obaveze. Takođe, sastavni dio ugovora biće i klauzula o evaluaciji, jer je cilj da se nakon šest mjeseci uradi evaluacija projekta kako bi isticali njegovu dalju opravdanost i postojanje.

“Uradiće se i registar serijskih brojeva subvencioniranih bicikala koji će se dostaviti Upravi policije kako bi spriječili sve eventualne zloupotrebe i omogućili brzu i efikasnu reakciju u slučaju otuđivanja istih”, zaključila je Vujačić.

Nakon potpisivanja ugovora i kupovine bicikala, građani moraju dostaviti fakturu sa preciznom specifikacijom i fiskalnim računom i 15 dana nakon dostavljanja iste biće uplaćena sredstva na njihov žiro račun.

Iz Glavnog grada su se zahvalili partnerima iz organizacije Biciklo.me na pruženoj podršci prilikom koncipiranja projekta, kao i na ponuđenoj pomoći za njegovu evaluaciju.

Bonus video: