Od 165 eura socijale podiže troje djece

Slađana Radojević nakon razvoda sama brine o djeci, a jedino primanje koje ima je 165 eura socijalne pomoći
119 pregleda 9 komentar(a)
porodica Radojević, Foto: Banka hrane
porodica Radojević, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 09.07.2015. 18:14h

Podgoričanka Slađana Radojević živi kao podstanar na Zlatici, u veoma teškim uslovima, sa četrnaestogodišnjim sinom Markom i mlađim ćerkama Milicom i Marijom.

Slađana nakon razvoda sama brine o djeci, a jedino primanje koje ima je 165 eura socijalne pomoći.

Od te sume, kako je ispričala predstavnicima Banke hrane, 108 eura prima na račun materijalnog obezbjeđenja porodice, a 57 eura je od dječjeg dodatka.

Čim stignu socijalna primanja, Slađana za kiriju preusmjeri 130 eura, a za struju oko 40-45 eura.

Njen bivši suprug, koji je samo jednom platio alimentaciju, ne želi da ih vidi, iako i on živi u Podgorici.

Za Slađaninu djecu su odlasci na ekskurziju, slatkiši i igračke nedostižni, a rođendane ne slave niti idu na njih. Njen sin Marko će u septembru biti polumaturant i velika mu je želja da ide na ekskurziju i na polumatursko veče, ali majka je svjesna da nema nade da mu se želje ispune.

Marko je talentovan fudbaler, ali majka nema novca da mu plaća treninge u školi fudbala “Kom”. Slađanu nekada pozovu da vozi taksi, kada nema vozača iz taxi udruženja, a ponekad očisti nekome stan ili poslovni prostor. Od tih poslova, kako je kazala, uspije da obezbijedi hranu za djecu. Slađana kaže da su dužni gazdi dvije kirije, a ima i dug od oko 250 eura ljudima koji su joj pozajmljivali novac za hranu.

Svi koji žele pomoći, mogu od Banke hrane dobiti Slađanin kontakt telefon ili uplatiti sredstva na žiro-račun broj 907-55001-17 kod Podgoričke banke, na ime Slađana Radojević.

Bonus video: