Odbačena prijava protiv Ikovića

Preko interneta su navodno uspostavili kontakt sa Ikovićem koji se predstavio kao profesor....
1135 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.02.2018. 23:29h

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je prijavu protiv Nebojše Ikovića-Bobana iz Tivta kojeg je Budimka Boljević iz Bara teretila za prevaru, nadriljekarstvo i utaju poreza u slučaju liječenja njene maloljetne kćerke.

"U ovom Tužilaštvu je 2014. godine, na osnovu prijave B.B. iz Bara, formiran predmet protiv N.I. iz Tivta, zbog navedenih krivičnih djela i nakon sprovedenog izviđaja iste godine donijeto je Rješenje o odbačaju krivične prijave, zbog nepostojanja osnovane sumnje da je prijavljeni učinio prijavljena djela, niti bilo koje drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, o čemu je obavještena oštećena", navode iz Tužilaštva.

Porodica Boljević je krivičnu prijavu podnijela radi nadoknade štete u liječenju procijenjene na ukupno 5.000 eura, a za obraćanje „Vijestima“ odlučili su se u namjeri da se ovakve stvari „više nikome ne dogode“.

Uz ocjenu da su optužbe neosnovane, Iković je „Vijestima“ rekao da do danas od tužilaštva nije dobio bilo kakvu infomaciju o ovoj prijavi, da nije nadriljekar ni ljekar, već profesor fizičke kulture specijalizovan za individualni rad na otklanjanju deformiteta, te da će i sam „po objavljivanju teksta“ pokrenuti parnični postupak protiv gospođe Boljević.

Boljevići kažu da ih posebno boli što su pola godine potrošili uzalud, s obzirom na uzrast kćerke, umjesto da je adekvatno liječe, „što je stvorilo rizik od trajnog pogoršanja stanja njene bolesti“.

“S obzirom na to da je našoj kćerki utvrđeno iskrivljenje kičme od 42 procenta, nakon ortopeda odlučili smo se i za alternativne mjere i preko interneta uspostavili kontakt sa Ikovićem koji se predstavio kao profesor i rekao da skoliozu uspješno liječi. Od 24. septembra 2013. počeli smo da iz Bara dovodimo kćerku kod njega, svakodnevno do sedmog novembra”, kažu Boljevići.

U krivičnoj prijavi navodi se da je u prvom kontaktu Iković gospođi Boljević rekao da sa uspjehom liječi i teže slučajeve, te da će se nakon mjesec dana terapije kičma ispraviti. Po završetku tretmana Iković je rekao, kaže Boljević, da je djevojčici skoliozu smanjio na 15 procenata i predložio nastavak tretmana dva puta nedjeljno do kraja godine, a u januaru 2014. još „pet ili šest tretmana“.

Po okončanju ove terapije Iković saopštava da ne treba više da dolazi, već da nastavlja vježbe kući po njegovim uputstvima. Međutim, na pregledu i snimanju kičmenog stuba u februaru utvrđen je isti stepen iskrivljenosti kičme kao i u septembru prošle godine.

Na drugoj strani, Iković kaže da je sa djevojčicom radio 17 dana i da su rezultati bili „fantastični“, te da su sa djetetom prije dolaska u Krašiće vježbe dvije godine rađene u Nikšiću, Podgorici i Baru „gdje se deformitet pogoršao za šest procenata“.

“Rezultat našeg tretmana za 17 dana bio je poboljšanje sigurno za dvadesetak procenata, što smo u prisustvu gospođe izmjerili i ona je bila oduševljena. Kada sam predložio da dijete više ne dolazi i da samo vježba kući, rekla mi je da će dolaziti svakog vikenda. Nakon tretmana djevojčica je lagano prekinula sa vježbama, suprotno mojoj volji počela je da trenira rukomet i otišla na skijanje na Verušu. To smo odmah primijetili i upozorili gospođu da nešto ne valja. Nikad joj nijesam obećao da ću da uradim nemoguće, ja sam zaustavio progresiju skolioze”, tvrdi Iković, i dodaje da je izdavao svaki račun, te da „na vratima piše da su mušterije obavezne da uzmu račune“.

Bonus video: