Održana litija od manastira Praskvica do ostrva Sveti Stefan

Litija je održana u organizaciji manastira Praskvica i parohije Paštrovsko – Tudorovićke povodom slave crkve, ostrva i mjesta
6997 pregleda 17 komentar(a)
Sa litije, Foto: Ivan Čučuk
Sa litije, Foto: Ivan Čučuk
Ažurirano: 15.08.2019. 21:12h

Velika litija od manastira Praskvica do ostrva Sveti Stefan u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina mještana Paštrovića, a predvodilo sveštenstvo Mitropolije crnogorsko primorske održana je večeras.

Litija je održana u organizaciji manastira Praskvica i parohije Paštrovsko – Tudorovićke povodom slave crkve, ostrva i mjesta.

Proslava je počela jutros u 8.30 časova Svetom liturgijom u Crkvi Preobraženja Gospodnjeg na ostrvu Sveti Stefan, da bi se nastavila oko 16.30 časova, kada je otvoren sajam monaških i paštrovskih proizvoda.

Okupljanje mještana i vjernika održano je ispred manastira Praskvica, odakle je oko 18 časova krenula litija ka ostrvu Sveti Stefan.

Nakon što je litija stigla ispred ostrva Sveti Stefan, počeo je bogat kulturno-umjetnički program.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupaju: Dječji hor parohije paštrovske, Pjevačko društvo "Grbalj" iz Grblja KUD „Sveti Jovan Vladimir“, pjevačka grupa "Peče" iz Podgorice, pjevačka grupa "Vasilise" iz Bileća, za kraj će nastupiti Neša iz grupe Galija“.

Koncert je zapoceo pjesmom Tamo daleko, nakon čega je bio vatromet.

Bonus video: