Pljevlja: Grupa mladića gađala kamenjem policiju, građani iz mase izdvojili osobe koje su bacile petarde ispred prostorija DPS-a

Tokom šetnje dvojica mladića sa kapuljačama i maskama na glavi bacila je petarde ispred prostorija Demokratske partije socijalista. Okupljeni iz otpužili da ih je policija ubacila kako bi izazvali incidente
27588 pregleda 10 komentar(a)
Sa protesta u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Sa protesta u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.05.2020. 23:27h

Veiki broj građana Pljevalja okupio se i večeras u centru grada protestujući protiv pritvaranja episkopa budimljansko-nikšićke eparhije Joanikija i osmorice sveštenika.

Jake policijske snage na raskrsnici kod crkve Svete Petke, kod Opštine i kod restorana Zelengora blokirali su prolaz pa su građani mogli samo da šetaju ulicom kralja Petra I i Tršovom.

Tokom šetnje čuli su se povici "Ne damo svetinje", "Ne damo vladiku", "Ustala je Crna Gora svetinja se branit mora- Milo lopove".

U ulici Kralja Petra I i na igralištu u Skerlićevoj ulici manja grupa mladića gađala je kamenjem policiju, koja za razliku od sinoć kada je bacila suzavac, večeras nije postupila na isti način.

U centru grada policija je uhapsila jednog mladića dok je šetao ulicom. Nije poznato zbog čega su mu lisice stavljene na ruke i da li je ta osoba učestvovala u gađanju policije.

Tokom šetnje dvojica mladića sa kapuljačama i maskama na glavi bacila je petarde ispred prostorija Demokratske partije socijalista.

Građani koji su bili u njihovoj blizini mladiće su izdvojili iz mase otpužujući ih da ih je policija ubacila kako bi izazvali incidente.

Okupljanje je završeno nešto iza 21 čas.

Bonus video: