Počela gradnja bulevara od Podgorice prema Tuzima

"Ukoliko Glavni grad bude imao finansijsku podršku Vlade Crne Gore, a nema dilemu da će biti tako, do kraja naredne godine ćemo imati moderan bulevar od Podgorice do granice sa opštinom Tuzi", poručio je Vuković
6424 pregleda 3 komentar(a)
Počela gradnja bulevara, Foto: PG Biro
Počela gradnja bulevara, Foto: PG Biro

Podgorica će do kraja naredne godine imati rekonstruisanu magistralu, moderan bulevar do Tuzi, najavio je danas gradonačelnik Ivan Vuković.

On je kazao da počinje realizacija davno datog obećanja koje se odnosi na rekonstrukciju magistrale koja povezuje Podgoricu i Tuzi, odnosno njeno pretvaranje u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa.

"U narednih pola godine završićemo prvu fazu od Stočne pijace do mosta na Cijevni, dok Agencija i izgradnju i razvoj Podgorice privodi kraju projekat druge faze koja podrazumijeva rekonstrukciju saobraćajnice od Stočne pijace kružnog toka kod Vatrogasnog doma“, kazao je Vuković.

Vuković
Gradonačelnik Ivan Vuković(Foto: PG Biro)

On je danas, kako je saopšteno iz PG biroa, obišao radove na izgradnji bulevara od Podgorice prema Tuzima.

"Ukoliko Glavni grad bude imao finansijsku podršku Vlade Crne Gore, a nema dilemu da će biti tako, do kraja naredne godine ćemo imati moderan bulevar od Podgorice do granice sa opštinom Tuzi", poručio je Vuković.

Prema njegovim riječima, ne treba trošiti riječi o tome koliko je to značajno, jer je to obećanje dato prije dvadesetak godina.

"Mi smo zadovoljni i zbog toga što će ovaj bulevar predstavljati i simbol prijateljstva i posebne veze između Podgorice i Tuzi, bez obzira na to što su to zasebne opštine“, rekao je Vuković.

On je kazao da kolegama u Tuzima ostaje da pripreme tendersku dokumentaciju za treću fazu ovog projekta i da bulevar dovedu od mosta na Cijevni do centra Tuzi.

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača je saopštio da će budući bulevar od Podgorice prema Tuzima biti moderna saobraćajnica sa četiri trake, širokim razdjelnim ostrvom i savremenom rasvjetom.

„Ovo je prva faza bulevara dužine 1,6 kilometara vrijednog 2,2 miliona eura, a rok završetka radova je pola godine“, kazao je Parača.

Parača
Parača(Foto: PG Biro)

On je rekao da će se u planu Uprave za saobraćaj za narednu godinu sigurno naći i izgradnja drugog dijela bulevara od 2,6 kilometara do kružnog toka kod Planataža.

„Glavni grad je na osnovu okončanih procedura došao do projektanta i čim se završi projekat raspisaćemo tender za nastavak bulevara“, najavio je Parača.

Direktor kompanije Bemaks, Veselin Kovačević je istakao da su u vezi projekta riješeni svi imovinsko-pravni odnosi.

"Potrudićemo se da i prije roka, što karakteriše Bemaks, završimo i ovaj posao kvalitetno i na način kako projekat ovog obima i važnosti zaslužuje“, kazao je on.

Bonus video: