Počeo drugi krug prijavljivanja za Program stručnog osposobljavanja

Javni poziv se isključivo odnosi na visokoškolce koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavce
73 pregleda 6 komentar(a)
eUprava, Foto: Screenshot
eUprava, Foto: Screenshot
Ažurirano: 03.12.2013. 11:38h

Vlada Crne Gore uputila je javni poziv osobama sa stečenim visokim obrazovanjem i bez radnog iskustva koji su već prijavljeni u Programu stručnog osposobljavanja, da se prijave na drugi krugu uparivanja u okviru tog programa.

Javni poziv se isključivo odnosi na visokoškolce koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavce. Oni mogu da biraju poslodavce koji su već prijavljeni, a nijesu dobili korisnike u prvom krugu prijave.

"Izbor poslodavca je moguće promijeniti do posljednjeg dana prijave, tj. do 12. decembra do 17 sati, isključivo preko Portala elektronske uprave na adresi www.euprava.me", saopšteno je iz Vlade.

Nakon 12. decembra Informacioni sistem na Portalu elektronske uprave će automatski generisati rang listu koja će „povezati“ poslodavce i korisnike na osnovu prosječne ocjene ostvarene tokom studiranja i iskazanih preferenci korisnika.

Polaznici Programa, koji će trajati devet mjeseci, imaće pravo na plaćeno zdravstveno osiguranje i mjesečnu naknadu u iznosu od 50 odsto prosječne neto zarade u Crnoj Gori.

Ove godine prijavljeno je 4.377 visokoskolaca, dok je od strane poslodavaca ponuđeno 5.642 mjesta. Nakon prvog kruga šansu je dobilo 3.458 visokoskolaca, dok je neupareno ostalo 919 visokoškolaca.

Bonus video: