Potvrđena lista: Vukčević i Marković u trci za novog VDT-a

Stanković je kazao da su obje prijave kandidatkinja potpune, te da će listu predati i predstaviti na proširenoj sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva
4138 pregleda 7 komentar(a)
Lidija Vukčević, Foto: Savo Prelević
Lidija Vukčević, Foto: Savo Prelević

U trci za novog Vrhovnog državnog tužioca potvrđena je lista - kandidati su specijalna tužiteljka Lidija Vukčević i bivša poslanica SNP-a Danijela Marković, a potvrđeno je da njihove prijave blagovremeno dostavljene VDT-u.

Tužilački savjet je na današnjoj sjednici utvrdio listu kandidata, a VDT u V.D. stanju, Ivica Stanković, članove je upoznao da su potvrđene kandidature za Vukčevićevu i Marković, te da je profesor u penziji Blagota Baćo Mitrić povukao kandidaturu.

"Posljednjih dana u medijima se provlačilo pitanje blagovremenosti prijave kandidata. Mogu da potvrdim da su obje kandidatkinje na vrijeme i u roku dostavile prijave. Danijela Marković je 31. oktobra poštolm poslala prijavu, a Lidija Vukčević je preporučenom poštom kandidaturu dostavila 1. novembra ove godine. Konkurs je raspisan 18. oktobra, a konkurs je trajao 15 dana. Kako je neradni dan - vikend bio 2. novembra, onda mi tretiramo prvi novi radni dan ponedeljak, koji je bio 4. novembra", pojasnio je Stanković.

On je naglasio da su obje prijave kandidatkinja potpune, te da će listu predati i predstaviti na proširenoj sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva.

Do tada će Tužilački savjet dobiti i izvod iz kaznene evidencije za obje kandidatkinje.

Bonus video: