Pozitivna CG: Primjenom zakona ćemo riješiti nepotizam

"Činićemo sve da svojim djelovanjem povratimo poljuljano povjerenje u to da je politiku moguće obavljati na častan način", kazali su iz nove partije
59 pregleda 1 komentar(a)
posao, Foto: Www.shutterstock.com
posao, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 26.04.2012. 14:10h

"Jedino pravo rješenje u borbi protiv nepozitma jeste doslednost u primjenjivanju zakona i profesionalizacija odnosno depolitizacija institucija", ocijenili su članovi pravnog tima Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić i Nikola Terzić.

Oni su odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže Fejsbuk kazali da je izuzetno značajno da taj stav prihvate ljudi koji rukovode državnim institucijama.

"Činićemo sve da svojim djelovanjem povratimo poljuljano povjerenje u to da je politiku moguće obavljati na častan način", kazali su iz nove partije.

Građane je zanimalo kako Pozitivna CG vidi način finansiranja i ekonomsku nezavisnost sudova.

"Sa stanovišta ustavnog principa podjele vlasti, mišljenja smo da je potrebno kako ustavno, tako i zakonski omogućiti sudskoj vlasti da raspoređuje nacionalni budžet za pravosuđe između sudova samostalno i to preko Sudskog savjeta. Na taj način bi se ostvarila ekonomska nezavisnost sudova", kazali su Jasavić i Terzić.

Bonus video: