Atraktivan izgled za pun užitak

Sve što u ovim prazničnim danima stavite na sto ima posebno značenje. Koja jela će vam donijeti zdravlje, sreću i berićet - saznajte u našem specijalnom dodatku koji kao poklon dobijate uz subotnje štampano izdanje ‘Vijesti’
8819 pregleda 0 komentar(a)
Novogodišnja trpeza, Foto: Vijesti
Novogodišnja trpeza, Foto: Vijesti
Ažurirano: 20.12.2019. 10:58h

Romantična večera za dvoje, okupljanje uže familije ili spojeni stolovi sa mnoštvom hrane za brojne prijatelje - koju god varijantu odaberete - glavna zvijezda večeri biće trpeza.

Možete je postaviti na tradicionalan način ili koristiti trikove koji će vam omogućiti da čak i ako nemate skupo posudje - praznični sto izgleda spektakularno.

I kad je sto, konačno, postavljen u prazničnom duhu - vrijeme je da na njega stavimo sve ono što će nam donijeti sreću, ljubav, radost. Koja hrana, po narodnim običajima, ‘donosi’ novac, a koha porodični napredak - pročitajte u našem dodatku.

Novogodišnja trpeza
Ne pretjerujte sa prazničnim đakonijama

Ako se još niste odlučili šta ćete, tačno, spremiti - donosimo vam mnoštvo recepata koji će oduševiti sve drage ljude koji sjednu za vašu trpezu. Sladokusci će vam tražiti još, a oni koji paze na liniju - neće poći iz vašeg doma prije nego vam zatraže recept.

A ako već znate šta želite - za vas smo spremili mnoštvo savjeta kako ispeći savršeno meso, začiniti ribu, zasjeniti sve superzdravom a atraktivnom salatom koju niko od vaših gostiju do sada nigdje nikada nije ni probao.

Jagnjetina od A do Š
Jagnjetina od A do Š

Pošto brinemo o vašem zdravlju - donosimo i savjete nutricioniste - kako i koliko delicija smijemo jesti za užitak ali i fit liniju.

Imate mnoštvo razloga da se radujete praznicima. Jedan od njih je i to što će uz pomoć našeg dodatka vaša novogodišnja trpeza biti spektakularnija nego ikada.

U subotu, 21.decembra - uz novinu ‘Vijesti’ ‘Novogodišnja trpeza’.

Bonus video: