Purišić: Saradnjom Ministarstva i lokalnih samouprava unaprijediti život najugroženijih osoba

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte
55 pregleda 0 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Kemal Purišić, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Kemal Purišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2018. 17:05h

Saradnjom Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) i lokalnih samouprava postižu se bolji uslovi za kvalitetniji način života najugroženijih osoba, ocijenio je ministar tog Vladinog resora, Kemal Purišić.

Iz MRSS je saopšeno da je Purišić boravio danas u radnoj posjeti opštini Danilovgrad.

Kako se navodi, Purišić i predsjednica Opšine Danilovgrad, Zorica Kovačević su razgovarali o stanju u oblasti socijalne i dječje zaštite, uslugama i servisima koje se pružaju i pripadnicima treće dobi.

Saradnja između Ministarstva i Opštine ogleda se, kako je saopšteno, kroz brojne realizovane projekte.

“Kao što su Gradski vešeraj, Dnevni boravci za stare osobe u Danilovgradu i Spužu, Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i brojni drugi”, dodaje se u saopštenju MRSS.

Iz tog Vladinog resora su naveli da su se Purišić i Kovačević usaglasili da dobra tradicija treba da se nastavi i da je potrebno da se predanije radi na poboljšanju statusa osoba u stanju socijalne potrebe, nezaposlenih, penzionera i osoba sa smetnjama u razvoju.

Dodaje se da su Purišić i Kovačević prilikom posjete Danilovgradu obišli Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i upoznali se sa djecom i zaposlenima”, kaže se u saopštenju.

“Projekat predstavlja važan korak u realizaciji ljudskih prava i pokazuje spremnost za zalaganje i pružanje što kvalitetnijih i boljih usluga i uslova za kvalitetniji način života najugroženijim osobama našeg društva”, zaključio je Purišić.

Bonus video: