Putnici na peronu, direktor na putu

Ni mi ne znamo kad će koji voz da saobraća, saopšteno je "Vijestima" iz Sektora za odnose sa javnošću ŽPCG
57 pregleda 12 komentar(a)
majke Bijelo Polje željeznička, Foto: Čitalac Vijesti
majke Bijelo Polje željeznička, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 26.03.2017. 07:05h

Crnogorski vozovi ni juče nisu saobraćali po redu vožnje, a iz Željezničkog prevoza kažu da se to dešava i da prioritet daju vozovima sa većom frekvencijom putnika.

"Izvinjavamo se korisnicima naših usluga, trudimo se da ih obavijestimo, ali ni mi ne znamo kad će koji voz da saobraća", saopšteno je "Vijestima" iz sektora za odnose sa javnošću.

Čitateljka iz Podgorice je ispričala redakciji da se juče, prije nego što je kćerku poslala u Bar, nazvala stanicu u tom gradu i informisala se o redu vožnje.

"Zvala sam stanicu u Baru da pitam kad ima voz za Podgoricu, kazali su da voz ide u 17.50 i u 19.50. Poslala sam dijete od 12 godina, sa dvije sestre od 12 i 18, sa povratnim kartama do Bara. Kupile su povratne karte, u 17.50 su krenule nazad, ali su im na stanici rekli da je voz otkazan", kazala je "Vijestima" čitateljka.

Ljuta zbog toga, nazvala je ponovo barsku stanicu da pita zašto je voz otkazan.

"Niko ne zna kako i zašto. Zvala sam ponovo u 18.08, da pitam kad ima siguran voz za Podgoricu, a žena sa informacija mi je rekla da ne može da mi garantuje siguran voz dok on ne krene, da onaj u 19.50 nije otkazan i da se nadaju da neće biti", rekla je ona.

Čitateljka "Vijesti" je ljuta jer Željeznica izdaje povratne karte bez upozorenja da vozovi mogu biti otkazani.

"Ako već neće da vrate novac, gdje je autobus da vozi koje dijete u Podgoricu, da ne stoji dva sata na stanici", pitala je ona, dodajući da bi nadležne u Željeznici trebalo da je sramota da se u današnje vrijeme tako nešto dešava.

Zbog otkazivanja voza, redakciji su se i dan prije obratili putnici koji su iz Podgorice putovali za Bar.

Jedan od putnika Radovan Rakočević rekao je "Vijestima" da su pokušali da dobiju informaciju zašto nema voza, ali da su ostali uskraćeni. Kazao je da je od otpravnika vozova dobio kratku informaciju "da nema garnitura". Na šalteru za informacije nije mogao dobiti informacije o razlozima otkazivanja voza.

Iz Željezničkog prevoza su "Vijestima" kazali da se otkazivanje vozova dešava, te da prioritet daju vozovima sa većom frekvencijom putnika.

Zvaničnu informaciju, kako su kazali, saopštiće "po povratku direktora sa službenog puta".

Bonus video: