Radević i Ivanović: Spriječite nezakoniti rad Lovačke organizacije “Podgorica”

Kako su naveli, zbog nepravilnosti u radu lovačke organizacije, odavno su se stekli svi uslovi da bude raskinut ugovor o korišćenju lovišta, koji je ta organizacija potpisala sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja 2012. godine
186 pregleda 11 komentar(a)
Lovci_1, Foto: Shutterstock.com
Lovci_1, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.07.2016. 11:35h

Ugovor o korišćenju lovišta, opstanak lova kao djelatnosti na teritoriji Glavnog grada, kao i mnogih životinjskih vrsta doveden je u pitanje zbog samovolje i netransparentnosti u radu rukovodstva lovačke organizacije „Podgorica“.

To su u otvorenom pismu ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja, Budimiru Mugoši, saopštile lovačke sekcije Piperi i Kuči.

Kako su naveli, zbog nepravilnosti u radu lovačke organizacije, odavno su se stekli svi uslovi da bude raskinut ugovor o korišćenju lovišta, koji je ta organizacija potpisala sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja 2012. godine.

“Naime, zbog samovolje i netransparentnosti u radu rukovodstva lovačke organizacije „Podgorica“, doveden je u pitanje, ne samo ugovor o korišćenju lovišta, već i opstanak lova kao djelatnosti na teritoriji Glavnog grada, ali i mnogih životinjskih vrsta”, kaže se u pismu.

Navodi se da su se do sada obraćali svim nadležnim državnim institucijama, a reagovao je jedino prethodni resorni ministar, Petar Ivanović, zahtjevom rukovodstvu te organizacije da odgode održavanje Skupštine, dok se ne steknu uslovi za njeno zakonito održavanje.

“Međutim, rukovodioci su, tokom održavanja nelegitimne Skupštine, proglasili Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nenadležnim za njihov rad”, kaže se u pismu.

Lovačke sekcije Piperi i Kuči su, govoreći o nepravilnostima u radu Lovačke organizacije Podgorica, naveli da, između ostalog, delegati za Skupštinu lovačke organizacije nijesu reizabrani osam godina, kao i da nijesu prihvaćeni delegati koje su izabrale lovačke sekcije, kao osnovni činioci te organizacije.

Oni su kazali da je posljednja Skupština tajno zakazana i održana bez obavještavanja novoizabranih delegate, kao i da na svakom od dokumenata koji se dostavlja delegatima nedostaje pečat, potpis, ili oboje.

“Od Vas očekujemo da preduzmete sve zakonom predviđene mjere i spriječite dalji nezakoniti rad lovačke organizacije „Podgorica“, kako bi bilo spriječeno dalje nanošenje nemjerljive štete lovu i podgoričkim lovištima”, poručili su iz lovačkih sekcija Piperi ii Kuči u pismu Mugoši.

Bonus video: