Radnici IN televizije: Nismo se nedolično ponašali, platu od januara čekamo

Kako su saopštili zaposleni In televizije, njima je u četvrtak zabranjen i ulazak do daljnjeg u tu medijsku kuću
62 pregleda 16 komentar(a)
In Televizija, radnici IN televizije, Foto: Savo Prelević
In Televizija, radnici IN televizije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2012. 19:58h

Suspendovani radnici Televizije IN poručili su rukovodstvu te televizije da neće odustati od borbe za ono što im pripada, negirajući tvrdnje člana menadžmenta Nataše Prodan Miani da im firma IN Co doo duguje samo dvije i po plate.

Oni su reagovali na tekst objavljen u “Vijestima” ističući da je Prodan Miani obmanula javnost.

"Radnici IN TV poslednju platu dobili su za januar 2012. godine, a za taj mjesec nijesu dobili obećane dnevnice za novogodišnje i božićne praznike u ukupnom iznosu od 2025,00 eura", piše u reagovanju.

Radnici su napomenuli i da njihovim kolegama koje su napustile televiziju u periodu od decembra do februara još nijesu isplaćene zarade za taj period.

"Kako su radnici IN TV stupili u štrajk 06.04.2012. i prekinuli ga 14.05.2012., takođe su za taj period stekli pravo na zaradu srazmjernu učešću u minimumu procesa rada. Gospođa Prodan Miani je takođe obmanula javnost izjavivši da su se radnici IN TV, između ostalog, nedolično ponašali kada su odbili izvršenje radnih obaveza i zbog toga se našli na spisku suspendovanih i onih koji su dobili otkaz, pa im je svima zabranjen ulazak u prostorije firme. Određeni broj ljudi sa tog spiska nije ni bio u prostorijama IN TV tog dana", piše u saopštenju, koje su potpisali "nezakonito suspendovani radnici".

"Nadamo se da će odgovarajuće institucije sistema preispitati zakonitost odluka gospođe Prodan Miani"

Oni su pozvali javnost da se uvjeri ulaskom u Centralni registar Privrednog suda da članovi Odbora direktora nijesu oni koje je Prodan Miani predstavila medijima. Nezadovoljni radnici poručili su da neće odustati od borbe za ono sto im pripada iako su svjesni da je televizija "odavno na aparatima".

"Nadamo se da će odgovarajuće institucije sistema preispitati zakonitost odluka gospođe Prodan Miani kao i postojanje “1.aprilskog” direktora Andreja Mucka", poručili su radnici.

Glavna inspektorka rada Angelina Međedović najavila je da će u ponedeljak posjetiti TV IN i ispitati navode oko trenutne situacije u toj medijskoj kući u kojoj je prije dva dan otpušteno četvoro, a suspednovano 25 radnika.

Bonus video: