Savković: Kovačević nije advokat majki

"Nedavno učešće advokata Kovačevića u emisiji "Okvir" izazvalo je nezadovoljstvo majki i zato smo odlučile da reagujemo..."
98 pregleda 0 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.06.2017. 07:02h

Predsjednica Koordinacionog odbora Željka Savković obavijestila je korisnice naknada, majke sa troje i više djece, i medije, da advokat Aleksandar Kovačević nije njihov advokat.

"Gospodina Kovačevića su korisnice naknada ranije angažovale samo za učešće na javnoj raspravi koja je održana u Ustavnom sudu, 19. aprila 2017. godine, kada se raspravljalo o ustavnosti Zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti. Tada gospodinu Kovačeviću nije bilo dozvoljeno da prisustvuje raspravi, sa čim je javnost bila upoznata. Gospodin Kovačević je tada izjavio da će nam taj papir, na kojem je odbijeno prisustvo pravnog zastupnika majki na javnoj raspravi, na kojoj se raspravljalo upravo o korisnicama, izuzetno mnogo značiti u Strazburu", navodi se u saopštenju Savković.

Ona navodi da Koordinacioni odbor majki od tada nije imao kontakt Kovačevićem, izuzev nekoliko pojedinačnih slučajeva majki iz Pljevalja.

"Nedavno učešće advokata Kovačevića u emisiji "Okvir" izazvalo je nezadovoljstvo majki i zato smo odlučile da reagujemo. S tim u vezi, molimo sve novinarke i novinare da kada gospodin Kovačević ubuduće bude govorio za medije, od strane istih ne bude predstavljan kao pravni zastupnik majki", zaključuje Savković.

Bonus video: