Stanković ne bi bio sudija ili VDT da je bio korumpiran

180 pregleda 4 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Luka Zeković
Ivica Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.10.2014. 18:22h

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica saopštila je da bi istražnim organima dostavila podatke da je Ivica Stanković za vrijeme sudijskog mandata bio korumpiran.

“Javno saopštavam da nisam imala saznanja da je Ivica Stanković kao nosilac sudijske funkcije bio podložan korupciji. Da sam imala ili da imam takva saznanja ista bih prijavila nadležnom organu radi njihove provjere. Da sam imala takva saznanja Ivica Stanković ne bi bio izabran za sudiju Vrhovnog suda, a da sada imam takva saznanja koje navodi poslanik Velizar Kaluđerović, Stanković ne bi dobio pozitivno mišljenje Opšte sjednice Vrhovnog suda u proceduri izbora za VDT" sapštila je Medenica.

Kaluđerović je prozvao Medenicu i bivšeg direktora policije Veselina Veljovića da saopšte šta znaju o sumnjama da je Stanković bio korumpiran kao sudija.

Vrhovni tužilac je pozvao Kaluđerovića da javno saopšti sve što zna,uputivši javnost na sajt Komisije za sprečavanje sukoba interesa, na kome je objavljena njegova imovina.

Prema istim podacima i evidenciji Uprave za nekretnine, Stanković ima dva stana, od kojih je naveo da je jedan nepodjeljena bračna tekovina sa bivšom suprugom.

Bonus video: