Sutkinja prihvatila samo finansijsko vještačenje

Apelacioni sud poništio je u prvoj polovini 2019. prošlogodišnju presudu Privrednog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev “Daily Pressa”, vrijedan 660.000 eura protiv Pink M Company
2571 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2019. 08:41h

Sudija Privrednog suda Dijana Raičković uvažila je zahtjev Daily Pressa da vještak finansijske struke izradi nalaz u sporu osnivača ND “Vijesti” protiv tužene kompanije Pink M Company, zbog negativne kampanje protiv “Vijesti” i njegovih osnivača, od 16. novembra 2013. do druge polovine februara 2014, a koja je nastavljena i nakon tog perioda.

Raičković je najavila da će posebnim rješenjem imenovati vještaka finansijske struke i odrediti mu zadatak.

Sutkinja je odbila zahtjev advokatice Daily Pressa Marije Bradić, da Gorazd Slak obavi multidisciplinarno vještačenje o tome koji to uzroci na tržištu prouzrukuju gubitke, “ne samo iz ugla medija, nego iz ugla marketinga, sa jednim sociološkim i politikološkim pristupom”.

Prethodno se zahtjevu da vještači Slak usprotivio advokat tuženog Borivoj Pajović ističući između ostalog da on nije vještak.

“ I pod pretpostavkom da je vještak, on ne bi mogao da vještači u ovoj pravnoj stvari, imajući u vidu činjenicu da je bio savjetnik pravnog lica koji se zove Media Development Investment Fund, a koje je suvlasnik tužioca”, naveo je Pajović.

Sutkinja Raičković je navela da će u odluci navesti detalje razloga zašto je odbila zahtjev za ovim vještačenjem.

Tuženi se protivio i finansijskom vještačenju, ali ne i da Milenko Popović, vještači u ovom sporu, ukoliko bude angažovan. Na kraju je tuženi tražio da predstojeće finansijjsko vještačenje obuhvati i poslovanje Pink M i Pobjede (koja je bankrotirala), ali se tome suprostavila advokatica Bradić.

Pink M Company, promijenio je ime u Nova M, zbog čega je juče advokatica Daily Press-a Bradić na početku ročišta, nakon što je to sud konstatovao, uredila tužbu u pogledu naziva tuženog.

Apelacioni sud poništio je u prvoj polovini 2019. prošlogodišnju presudu Privrednog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev “Daily Pressa”, vrijedan 660.000 eura protiv Pink M Company.

U ponovljenom postupku, prvostepeni sud je saslušao svjedoke, a sada se očekuje i finansijsko vještačenje.

Naredno ročište zakazano je za 29. januar 2020. do kada se očekuje da će nalaz vještaka biti urađen.

Bonus video: