Sve jedinice vojske bile u pripravnosti tokom protesta

Svim jedinicama je naređeno da sprovedu mjere dodatnog pojačanog obezbjeđenja vojnih objekata i objekata Ministarstva odbrane.
62 pregleda 77 komentar(a)
vojska, Foto: Arhiva "Vijesti"
vojska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.10.2015. 06:47h

Sve jedinice Vojske Crne Gore bile su preksinoć u pripravnosti nakon izbijanja nemira u Podgorici.

To je “Vijestima” sinoć saopšteno iz Ministarstva odbrane, na čijem je čelu Milica Pejanović Đurišić.

Iz tog vladinog resora saopšteno je da je u subotu veče, linijom komandovanja - svim jedinicama naređeno da sprovedu mjere dodatnog pojačanog obezbjeđenja vojnih objekata i objekata Ministarstva odbrane.

“Jedinica Vojne policije, uključujući i vod specijalne namjene, bila je angažovana isključivo na zaštiti objekata Ministarstva odbrane. Dakle, pozivanje pripadnika VCG u svoje jedinice imalo je samo jedan cilj: sprovođenje zakonske obaveze zaštite imovine i objekata koje koristi Ministartsvo odbrane i Vojska Crne Gore”, saopšteno je “Vijestima” iz PR službe MO.

“Vijesti” su juče od više pripadnika Vojske saznali da su zaposleni u Komandi te institucije i operativnim jedinicama dobili uzbunu da hitno, do 23 sata dođu na posao.

Njima navodno nije rečeno zbog čega je uzbuna data.

“Vijesti” su Ministarstvo pitale zbog čega i ko je donio takvu odluku i da li je ona imala veze sa protestom političke grupacije Demokratski front.

Bonus video: